MILORAD DODIK: Kusturica je autentični srpski režiser i on će snimati film o Jasenovcu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da reditelj Emir Kusturica, kao neko ko razumije istoriju srpskog nacionalnog stradanja, treba da snima film o Јasenovcu, te da je to ideja koja duže živi.

“Kusturica već duže vremena ima ideju, želju i volju da to uradi i mislim da je vrijeme za to, za razliku od onih koji podržavaju da to neki drugi snimaju. Snimanje filma o Јasenovcu treba dati našem autentičnom srpskom reditelju Emiru Kusturici da to uradi”, istakao je Dodik.

Govoreći o sastanku zvaničnika iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem će prisustvovati i reditelj Emir Kusturica, a koji će biti održan u srijedu u Beogradu, Dodik je naglasio da na bazi razumijevanja istorije i srpskog nacionalnog stradanja, kojeg Kusturica ima, to djelo će na pravi način prikazati jasenovačko stradanju.

“To je ogromno stradanje koje je zadesilo naš narod, oskrnavilo nas i zaustavilo u istorijskom i nacionalnom razvoju i svemu onome što treba da bude poruka tog film”, naglasio je Dodik.

On je najavio da će Srbija i Republika Srpska o tim pitanjima razgovarati i zajedno učestvovati.

Emir Kusturica je savjetnik u kabinetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Izvor: vijesti.ba, Foto: Preokret

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top