RANKO PIVLJANIN ZA NOVA.RS : Kad se Marinika detonira, demontirajte je istinom, ako uopšte znate šta to beše

Mali Đokica to vidi ovako: ako te neko optuži za štetne ugovore i izvlačenje novca, kako to danima radi Marinika Tepić u slučaju “Telekoma Srbija”, onda izađeš sa papirima, objasniš o čemu se radi i demantuješ optužbe crno na belo. Međutim, jok. Na sumnjičenja potpredsednice Stranke lobode i pravde uzvraćeno je svim i svačim – najviše drvljem i kamenjem – osim validnim ugovorima koji bi opovrgli njene tvrdnje, piše Ranko Pivljanin u novoj kolumni za portal Nova.rs.

Prvo se proslavio direktor za ljudske resurse “Telekoma”, sa očuvanim radikalskim instiktom u sebi, koji je Mariniki iščupao mikrofon – računajući da se ono o čemu se ne čuje nije ni dogodilo. U međuvremenu je rukovodstvo kompanije održalo neku konferenciju za medije na kojoj su govorili ništa ni o čemu. Kako sve to nije omelo gospođu Tepić, koja je nastavila sa “detonacijama” ispred zgrade “Telekoma”, angažovan je poznati stručnjak za deminiranje opozicionih minskih polja, drugarica malog Đokice, velika Ana (Brnabić).

Ona je juče pokušala da ućutka Tepićku argumentima tipa “a tvoja majka je kurva”, to jest optužujući je da radi protiv interesa građana koji su, uz državu, akcionari ove kompanije, inače zlatne koke svih režima i stranaka na vlasti koji je čerupaju a da za Boga i “građanske akcionare” ne pitaju. Pa onda kako se Tepićka “mentalno detonira”, kako je cela priča (o)smišljena sa ciljem da se “Telekom” oslabi i baci na kolena a ojača zla konkurencija, da se omogući prostor za monopolistu po opozicionoj meri…

I sve tako, u stilu ovih prezrelih diktatora i autokrata koji, čim im se, od njih ugnjeteno, građanstvo pobuni i okupi na ulicama i trgovima počnu da trabunjaju o “spoljnim faktorima” i šalju vojsku na granice da spreče intervenciju koje nema. Ili, u ovdašnjem slučaju, hvataju po ulicama zalutale turiste i proglašavaju ih emisarima stranih agentura i centara moći. (BTW, šta bi sa onim špijunima iz Izraela, Crne Gore i Tunisa koji su zajedno sa vladikom Grigorijem organizovali julske demonstracije protiv Vučićevog režima – dobiše li po dve doživotne?)

Ni jednog jedinog suvislog argumenta, nijedne brojke ni bilansa, nijednog papira, ugovora, transakcije koji bi oborio Tepićkine optužbe. Ništa, samo “anplagd” optužbe uz podršku ružičastog televizijskog “off”-a o tome kako se Marinika družila sa dilerom kokaina, kako je negde proganjala novinare i tako redom.

Dakle, prema Ani B, Marinika Tepić, upozoravajući na sumnjive transakcije državne kompanije sa privatnim biznismenima u svrhu isisavanja para upravo tih građana nanosi štetu njihovim interesima, a ovi što “Telekomom” rukovode, mudro ćute i ne pružaju nijedan dokaz da lopovluka nema, rade za njihovu dobrobit. Pa, bravo! Kakav divan primer zamene teza, “drž’te lopova” logike i vrhunskog bezobrazluka vlasti koja, umesto da položi račune za rukovođenje jednim od najprofitabilnijih preduzeća, otvara lov na veštice i glanca zašiljen kolac za sve one koji se usude da ih nešto pitaju na konto sopstvenih para.

Možete o Mariniki Tepić misliti šta god hoćete ali joj ne možete osporiti srčanost, hrabrost i volju da gurne ruke u osinje gnezdo i uporno i dosledno radi na raskrinkavanju nepočinstava ove vlasti, uprkos najstrašnijim pretnjama koje je dobijala i dobija. Naizgled krhka Pančevka postala je glogov kolac za vampirsku koaliciju oligarhije na vlasti i privatnih izvođača radova za njen račun plaćenih našim parama. Ona je postala advokat utišane i uplašene javnosti koja ćuti ili mrmori sebi u bradu, opozicionar koji ne mrsi frazama nego udara tamo gde vlasnike naših života najviše boli – u fabrike para, pa na kraju i ta “samodetonirajuća bomba” kojoj je, sa smislom za humor krepalog mačka, pokušala da se podsmehne, već mesecima, nelegalna i nelegitimna premijerka.

Nego, odgovorite vi da li je, kako i po kom osnovu – kako Tepićka tvrdi – državna kompanija “Telekom Srbija” dala 38 miliona evra privatnoj kompaniji da okolo pazaruje medije koje posle udaraju u diple vlastima, ili jasno i argumentovano dokažite da nije i da je Marinika sve izmislila. Priča o “mentalnom detoniranju” je običan ćorak, demontirajte Mariniku istinom, ako još uopšte znate šta to beše.

Piše: Ranko Pivljanin za Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top