ISTORIJSKA ODLUKA: Srbi u Mostaru formiraju multietničku listu “Ostajte ovdje”

Srbi u Mostaru na predstojeće lokalne izbore u decembru 2020. godine  izlaze sa jedinstvenom, multietničkom listom “Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar”, potvrđeno je na večerašnjem sastanku SNSD-a, SDS-a i svih srpskih udruženja okupljenih u Koordinaciji Srba Mostar, te predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Mostaru.

Na sastanku je formiran zajednički izborni štab na čijem čelu je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, dok se u štabu nalaze predstavnici svih stranaka i udruženja iz Mostara.

 Kako iz svojih izvora saznaje Preokret, srpsku listu  “Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar” prijavit će koalicija SNSD i SDS koju će sutra, na način na koji je dogovorena, potpisati predsjednici stranaka Milorad Dodik i Mirko Šarović, što je, nakon sastanka potvrdio i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Na sastanku izbornog štaba naglašeno je jedinstvo i okupljanje oko zajedničke liste i zajedničke borbe za bolji život svih građana Mostara.

Upućen je poziv Mostarcima svih vjeroispovijesti, ma gdje bili, da se uključe u aktivnosti i podrže listu “Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar” koja predstavlja, kako Srbe, tako i sve građane Mostara.

Preokret, Foto: Vikipedija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top