IZBORI U CRNOJ GORI: Do 19 sati glasalo 74.2 odsto upisanih, evidentirano preko 550 nepravilnosti!

U Crnoj Gori danas se održavaju parlamentarni izbori na kojima učestvuje šest koalicija i pet političkih partija. Lokalni izbori se održavaju u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

Prema podacima CDT-a do 19 časova na parlamentarnim izborima glasalo je 74.2 odsto birača, odnosno 400.600 građana sa pravom glasa.

“To je za 3,3 odsto više nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je do 19 sati glasalo 70,9 odsto birača. Na parlamentarnim izborima 2012. godine u istom vremenskom periodu izlaznost je iznosila 66,2 odsto”, saopšteno je iz CDT-a.

Kako javljaju čitaoci Preokreta, autobusi puni Srba i Albanaca koji imaju glasačko pravo u Crnoj Gori, tokom čitavog dana su putovali ka ovoj državi kako bi ostvarili svoje glasačko pravo, međutim nije potpuno jasno ko stoji iza njih – da li je u pitanju Aleksandar Vučić ili druge političke struje u Srbiji.

CDT je zabilježio još nepravilnosti na biračkim mjestima u Kotoru, Danilovgradu, Rožajama i Podgorici. Na nekim biračkim mjestima ne poštuju se epidemiološke mjere.

Iz koalicije “Mir je naša nacija” saopštili su da glavna medicinska sestra Doma Zdravlja u Kotoru, Marsela Mirošević i kandidatkinja za odbornicu na listi DPS-a Kotor, “zloupotrebljava svoj položaj na način što zahtjeva od svojih kolega da joj javljaju kada su izašli na izbore”.

U Kolašinu tvrde da “aktivista DPS-a na deset metara od biračkog mjesta broj dva popisuje građane koji izlaze na glasanje”.

https://www.youtube.com/watch?v=8UCtRFFAr94

“Skandalozna je činjenica da otac načelnika Komunalne policije u Kolašinu Marka Matovića, Grujica Matović, na samo 10-ak metara od biračkog mjesta evidentira izlazak glasača zarad DPS. Još je skandaloznije da je to radio pet metara od lokala koji je u vlasnistvu predsjednika Opstine Milosava Bulatović a. ” – saopštili su iz izbornog štaba “Mir je naša nacija”.

U Sutomoru na biračkom mjestu 15 član biračkog odbora preklapa birački listić umjesto birača, čime su prekršeni članovi 71a i stav 3 člana 82 Zakona o izboru odbornika i poslanika, javljaju posmatrači CeMI-ja.

Predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović kazao je da su na jednom biračkom mjestu u Tuzima pogrešnim pečatom pečatirani glasački listiću. Kazao je i da će na biračkom mjestu OŠ Ilino brdo u Pljevljima glasanje biti produženo do 21.15 časova jer je biračko mjesto otvoreno sa preko sat zakašmnjenja.

Iz CDT-a su podsjetili birače da ukoliko fotografisanjem ili na drugi način povrijede tajnost glasanja, da takav glasački listić će biti poništen.

Izvor: Vijesti.me
Foto: Printscreen YouTube / Vecernje novosti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top