UŽIVO TV VIJESTI Tadić Mijović: Teško da će DPS ostvariti rezultat iz 2016. pri ovako velikoj izlaznosti

Politikolog i metodolog Miloš Bešić kazao je u emisiji Izborna noć na Televiziji Vijesti da je velika izlaznost u jutarnjim satima pokazala da će izborna utakmica biti neizvjesna.

“Izlaznost je veća nego 2016. Bilo je jasno da apstineti, ukoliko izađu veći dio bi glasao opozicione partije…”, rekao je Bešić.

Dodao je da “ova visoka izloznost u jatarnjim satima ovu utakmicu vodi u neizvjesnost”.

“Jako je dobro što nije bilo tenzija”, kazao je Bešić…

On je kazao da istraživanja obavljena dva istraživanja koja nisu objavljena da je “svo to vrijeme koalicija “Za budućnost Crne Gore” je bila u rastu na štetu koalicije “Mir je naša nacija”. Na zadnjm mjerenju su bili 29 procenata”, rekao je Bešić.

Izvršna direktorica Centra za istraživačko novinarstvo (CINCG) Milka Tadić Mijović kazala je da je najvažnije da rezultati izbora budu čisti i da svi priznaju rezultate izbora.

Reporteri Televizije Vijesti javljaju da u Podgorici nema okupljanja, na šta su ranije danas pozvali i iz Mitropolije crnogorske primorske i koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Milica Kovačević iz CDT-a je kazala da je na osnovu njihovog iskusta ovo “bio jedan standardan izborni dan”.

“Ništa se nije dogodilo što bih posebno izdvojila. Izdvojila bih da je bilo više tenzije tokom 2016. godine”, rekla je Kovačević.

Tadić Mjijović je istakla da pri ovako velikoj izlaznosti da je “teško vjerovati da DPS može da ostvari rezultat koji je ostvarila 2016. godine”.

Stevo Muk iu Instituta alternativa kazao je da veća izlaznost “doprinosima šansama opozicije”.

“Da vidimo da li je to konačno tako. Mislim da se mnogo radilo da se apstinetni mobilišu i da je opozicija uspjela u tome i da će to imati pozitivan efekat na rezultat opozicije”, rekao je Muk. 

Izvor: Vijesti.me, Foto: vijesti.me

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top