ALEKSA BEČIĆ: Odlazeći režim organizuje provokacije, danonoćno ćemo braniti imovinu islamske zajednice!

Aleksa Bečić, jedan od najistaknutijih vođa opozicije u Crnoj Gori i predsjednik Demokratske Crne Gore objavio je status na Fejsbuku, povodom nasilja u Pljevljima, koji se na ovoj društvenoj mreži deli munjevitom brzinom.

Njegov status prenosimo u celosti:

Odlazeći režim u Pljevljima već treći dan pokušava da izazove vjersku i nacionalnu netrpeljivost i da, kao i mnogo godina do sada , napravi razdor među komšijama i prijateljima.

Nakon što su politički nokautirani u Pljevljima, kao i u cijeloj Crnoj Gori, hvatajući se za slamku spasa, mračni umovi iz najtamnijih kuloara UDBE pišu uvrijedljive grafite po Pljevljima, lome stakla političkih organizacija i Islamske vjerske zajednice, ne bi li u haosu koji žele da izazovu, ušićarili još koji dan na vlasti.

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje svaki napad na političke i vjerske predstavnike, kao i na objekte političkih partija i vjerskih zajednica.

Ovim putem informišemo sve građane Pljevalja, naše komšije i prijatelje islamske vjeroispovijesti, da će predstavnici, aktivisti i simpatizeri Demokrata danonoćno motriti i organizovati čuvanje Husein pašine džamije, objekata Islamske zajednice kao i svih ostalih svetinja naših sugrađana islamske vjeroispovijesti u Pljevljima.

Na kraju poručujemo, da ako smo uspjeli da odbranimo pravoslavne svetinje u Crnoj Gori od besomučnih napada bivšeg Đukanovićevog režima, isto tako nećemo dozvoliti da isti režim, u svojim poslednjim satima na vlasti, pokuša zavaditi braću komšije i prijatelje. Snažno ćemo se, na miran, demokratski, pomiriteljski način suočiti sa svim režiskim satrapima koji pokušavaju da stvore haos, a samo zbog par dana više na vlasti.

Izvor: Preokret / Facebook
Foto: Printscreen YouTube / Demokratska Crna Gora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top