ANA BRNABIĆ: Srbija se nije miješala u izbore u Crnoj Gori

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da se Srbija ni na koji način ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore i da ni na koji način nije utjecala na izborni proces u Crnoj Gori.

Ona je povodom ocjena koje je iznio predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović o Srbiji i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navela da je riječ o pokušaju političke obmane “koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke”, prenose beogradski mediji.

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u proteklih osam godina manje puta pomenuo Crnu Goru i Mila Đukanovića nego što je Đukanović samo u ovom jednom intervjuu pomenuo Srbiju i predsednika Vučića, i to svaki put, kao i toliko puta ranije, u negativnom kontekstu”, istakla je Brnabić.

Ona je dodala da niko ne može da ospori činjenicu da se Srbija ni na koji način ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije utjecala na izborni proces u Crnoj Gori.

“Nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od Srbije i više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore stjecao političke poene umjesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana”, rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu.

“Posvećeni smo izgradnji stabilnog, povezanog i sigurnog Balkana. Upravo je to razlog zbog kojeg je predsednik Vučić pokrenuo inicijativu ‘malog Šengena’ kako bi zemlje regiona ekonomski sarađivale u interesu svih građana. To je najbolja odbrana od svih politika i političara koji ne mogu da iskorače iz 90-ih godina prošlog stoljeća”, rekla je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, odnos prema ovoj inicijativi “koju, nažalost, Crna Gora do danas nije prihvatila, jasno oslikava ko je posvećen pitanjima zajedničke budućnosti, a ko svoju političku poziciju gradi na problemima iz prošlosti”.

“Srbija spremno pruža ruku svakoj ideji koja će dovesti do poboljšanja životnog standarda, otvaranja novih radnih mjesta, izgradnji izvjesnije i sigurnije budućnosti za sve građane ovog našeg dijela Evrope, u nadi da ćemo svi vrlo brzo postati članovi EU. To je ono što želim da poručim Đukanoviću, građanima Crne Gore i građanima Srbije”, naglasila je Brnabić.

Izvor: Srna, FotoYouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top