MEVLUDIN NUHODŽIĆ: Vlast u Crnoj Gori će se formirati u demokratskoj proceduri

Vlast u Crnoj Gori formiraće se u demokratskoj proceduri, u skladu sa izbornim rezultatima koji predstavljaju iskaz volje građana, poručio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, dodajući da će država i institucije obezbijediti mir i sigurnost svakom pojedincu.
Nuhodžić je podsjetio da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

“Obećali smo će izborni dan proteći bez incidenata i da ćemo imati fer izborni
proces. To obećanje smo odgovorno ispunili”, navodi se u izjavi Nuhodžića.

On je istakao da, i nakon izbora, treba obezbijediti funkcionisanje demokratije, međusobno uvažavanje i poštovanje.

Nuhodžić kaže da je ovih dana na ispitu društvo u cjelini, a posebno institucije sistema.

“Zatečeni smo narušavanjem javnog reda i mira, kao i nedoličnim slavljem na ulicama glavnog grada i u drugim opštinama. Posebno uznemiruje vrijeđanje manjinskih naroda, uz ikonografiju koja nas vraća u opasne primjere iz prošlosti”, rekao je Nuhodžić.

On je istakao da niko nema pravo da ugrozi multietnički i multivjerski sklad “kao najsvetiju tekovinu crnogorskog društva”.

“Takvo ponašanje nije u duhu građanskog koncepta, niti će biti tolerisano. Kao što je jasno da takvo ponašanje neće nikoga u manjinskim zajednicama uplašiti, niti narušiti odnos prema Crnoj Gori kao multietničkoj zajednici u kojoj ima mjesta za sve”, naveo je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, proslave moraju biti primjerene civilizacijskim i demokratskim standardima.

Nuhodžić je pozvao građane da budu tolerantni i dostojanstveni i da različiti politički stavovi ne budu poziv na linč i revanšizam, te poručio da će on kao ministar unutrašnjih poslova dati puni doprinos tome.

“Pozivam građane da budu zreli i odgovorni, dostojanstveni i spremni da pokažu demokratski kapacitet i privrženost dijalogu i miru. Za dobro svih nas”, rekao je Nuhodžić. 

Izvor: Srna, Foto: Vikipedija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top