OSUJEĆENA KRAĐA IZBORA: Uhapšena predstavnica DPS koja je pokušala da uništi glasačke kupone!

Milena Orlandić, koja je u ime Demokratske partije socijalista vršila uvid u izborni materijal podgoričke Opštinske izborne komisije uhapšena je i zadržana u policiji, potrđeno je iz crnogorske policije. Ona je, kako je danas objavljeno, pokušala da skloni dva kontrolna kupona biračkih mjesta, kako se ne bi slagali sa brojem glasačkim listićima.

“Državni tužilac u Osnovnom drzavnom tužilaštvu u Podgorici dao je nalog da se lice M.O. liši slobode zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju i privede drzavnom tužiocu radi saslušanja”, kazala je Vijestima portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

Ovo je usledilo nakon što je DPS tražio i obavio kontrolu glasačkih listića na 80 biračkih mesta u Podgorici.

“DPS je imao motiv da prilikom pregleda otuđi kontrolne kupone kako se ne bi slagali sa brojem glasačkim listića, čime bi se stvorili uslovi za poništavanje glasanja sa tog mjesta”, saopštio je kandidat za poslanika platofrme „Crno na bijelo“, Miloš Konatar.

Konatar je naglasio da se radi o najvećem prekršaju, te da su u DPS svjesni toga pokušali da prekroje izbornu volju građana.

Istakao je da to stoji u službenoj zabilješci koju su potpisali predstavnici Opštinske izborne komisije (OIK) u Podgorici iz svih partija uključujući i DPS.

On je dodao da se radi o krivičnom djelu, te upitao Državnu izbornu komisiju (DIK) i OIK Podgorica da li poslije ovakvog incideta ima smisla uvažavati prigovore DPS.

“Pozivam predstavnike DPS da u ovom trenutku sačuvaju mir i da budu dostojanstveni kako bi omogućili mirnu tranziciju vlasti”, istakao je on.

Konatar je apelovao na DPS da ne mijenjaju izbornu volju, te da treba svim da je jasno da nema cijene kojom bi je branili.

Doderović za govornicom
NE PREKRAJAJTE IZBORNU VOLJU GRAĐANA: Doderović i Konatar na konferenciji za štampu

“Nemojte da nasijedamo na posljednje trzaje DPS. Ovaj pokušaj prekrajanje izborne volje je koordinisana akcija je sa onim što se dešavalo u Pljevljima, Beranama i Pogorici”, rekao je Konatar.

On je pozvao građane, i predstavnike vlasti i opozicije da ostanu pribrani, te istakao da će o ovome obavijestiti međunarodne organizacije.

Oponomoćeni predstavnik platforme “Crno na bijelo” u DIK Milan Goderović je kazao da posjeduju informaciju od predstavnika jedne izborne lista da se slična situacija desila u Kotoru.

“To je još jedna potvrda šablona po kojem radi DPS na organizovan način”, kazao je Goderović.

Objašnjava da je DPS potpuno u skladu sa zakonom tražila uvid u izborni materijal na 82 biračka mjesta u Podgorici, ali da je sporno to što su oni u velikom broju i tokom glasanja bili prisutni na biračkim mjestima.

“Ako ste vi kontrolisali na svim mjestima, a ne postoji konstatacija da nema većih neregularnosti, u takvoj situaciji motiv DPS je da se dođe do izbornog materijala. Nijesu slučajno izabrali 80 biračkih mjesta gdje je 50 hiljada birača”, kazao je Doderović.

Izbor: Vijesti.me Foto: Shuterstock, Građanski pokret URA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top