FISNIK HALJIMI: Srbija i Kosovo su već dogovorili razmenu teritorija!

Politički analitičar iz Prištine Fisnik Haljimi ocenio je da će delegacije Srbije i Kosova u Vašingtonu razgovarati o novcu za projekte i ekonomiju, jer je političko rešenje o razmeni teritorija već postignuto.

„Što se političkog rešenja tiče, ta priča je odavno gotova. Imamo dogovor o razmeni teritorija i to će se još malo odugovlačiti ali će se desiti, pošto su sa tim sagalasni SAD, Srbija, deo albanskih političara i ono što je važno, Rusija“, kazao je Haljimi za portal Kosovoonlajn.

On je ocenio da na sastanku visokih zvaničnika Kosova i Srbije u Vašingtonu ne treba očekivati dogovor o političkom rešenju jer se susret organizuje za potrebe predsedničke kampanje Donalda Trampa, ali je dodao da je sporazum o razmeni teritorija izvestan.

Haljimi je ocenio da će Tramp sastanak iskoristiti da ga prenese javnosti kao međunarodni uspeh, time što će Beograd i Priština dobiti oko dve milijarde dolara direktnih investicija za veoma važne infrastrukturne projekte.

„Srbija i Kosovo dobiće novac za projekte, put i modernizaciju železničkog saobraćaja. Sve će se se dešavati u ekonomskoj sferi. Naravno da će se otvoriti i ostala pitanja o kojima će se pregovarati krajem godine ili početkom sledeće godine, ukoliko Tramp pobedi na izborima“, rekao je Haljimi.

Haljimi je odbacio mogućnost bilo kakvog iznenađenja i političkog dogovora u Vašingtonu.

Izvor: Danas
Foto: Printscreen YouTube / Kosovo Online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top