VOJISLAV DURMANOVIĆ ZA PREOKRET: Živjelo nam crnogorsko proljeće, crnogorsko čudo!

Bravo đetići i đevojke! Tako sam ponosan na vas. Toliko da sam čvrsto uveren da je svrgavanje Milovog režima istorijski događaj bez premca, najznačajniji otkako pratim domaću političku scenu.

Bauk kruži Balkanom, bauk demokratske i autentične crnogorsko-srpsko-bošnjačko-albanske koalicije, i sve sile starog Balkana su se urotile protiv njega: i DPS-ove režimlije, i beogradski drugosrbijanci, i četničko-ljotićevski šovinisti, i sarajevski minder-intelektualci, i mladomuslimanija u IVZ, i Vučićev rijaliti režim. Ali vi se ne date! Vi ste im upropastili žetvu mržnje koju su godinama sejali.

Pokazavši jedinstvo pravoslavnih i muslimana pred režimom i pred stranim agenturama, rekli ste istorijsko „ne“ podelama i mržnji. Vreme je za lečenja rana i nacionalno pomirenje. Ne smeju vam se ponoviti greške 5. oktobra, zato nema odmora, odmah na posao, rad i dogovor.

To što radi mladi, karakterni, hrabri, vispreni i šarmantni Dritan Abazović, to je nova energija, to je veliki izlazak iz devedesetih – crnogorsko proleće, crnogorsko čudo! To je snažan podstrek daljoj demokratizaciji zapadnog Balkana.

Vidim, uzjogunilo se ,,sekularno sveštenstvo“, odnosno pseudoliberalno farisejstvo koje se iz petnih žila upire da dokaže kako ne postoji autentična prosrpska građanska opcija koja nije mračnjačka i šovinistička.

Zato neka vam ne ponestane odlučnosti i strpljenja. Što bi rekao Alija s Kovača, mi se nećemo umoriti. Čast i bruka žive dovijeka. Dolje diktatura, dolje diskriminacija, dolje šovinizam, dolje režimski psi. A oni koji misle da incidente i nerede izazivaju opozicionari, ili su zluradi, ili jako plitko misle.

Piše: Vojislav Durmanović za Preokret
Foto: Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top