CRNOGORSKI SDP: Neka Đukanović ne svojata naše mandate, vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više

Predsjedništvo SDP-a održalo je juče sjednicu na kojoj je konstatovano da je ostvareni izborni rezultat partije na parlamentarnim izborima ispod očekivanja.

SDP je na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju osvojila dva mandata. Kažu da će njihovi mandati biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine.

“Predsjedništvo SDP, sa sjednice održane u proširenom sastavu, iskazuje zahvalnost svim građanima koji su glasali za listu „SDP – Jaka Crna Gora“ i time podržali ideju političkih promjena na čistom građanskom, evropskom i državotvornom konceptu uređenja države. SDP čestita građanima koji su velikim odzivom na izborima obezbijedili snažniji legitimitet izbornog procesa, koji nameće obavezu svim izbornim učesnicima da poštuju volju građana i s’ tim u vezi doprinose stabilnosti Crne Gore u periodu koji je pred nama”, navodi se u saopštenju ove partije Predsjedništvo SDP je ocijenilo da je ostvareni izborni rezultat partije ispod očekivanja ali i da je svaki od skoro 13 hiljada glasova datih SDP-u izraz otvorene i iskrene podrške našoj politici.

Naša 2 mandata su rezultat časnog i iskrenog pregnuća svakog našeg člana i simpatizera, oni nijesu proizvod bilo kakvih pritisaka, ucjena ili nečasnih radnji i zato ne dozvoljavamo bilo kome da svojata izborni rezultat SDP-a. Aktuelna vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više a mandati SDP-a će, kao i uvijek u ovih trideset godina našeg političkog trajanja, biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine. To neka bude jasno svim akterima na političkoj sceni jer je SDP, za razliku od mnogih drugih, uvijek sama birala svoj politički put a tako će biti i ubuduće, naravno rukovodeći se isključivo ciljevima građanske, evropske, antifašističke i slobodne države Crne Gore”, saopšteno je iz ove partije.

Predsjedništvo SDP oštro osuđuje brojne incidente, nacional-šovinističke poruke i izlive mržnje, napade na pripadnike brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori , kao i antidržavnu ikonografiju koja je sastavni element postizbornih manifestacija i političkih okupljanja i poziva nadležne organe da takve radnje hitno procesuiraju a vinovnike sankcionišu.

“Predsjedništvo SDP još jednom iskazuje svoju punu podršku ideji političkih promjena koja će čuvati dostignute rezultate u važnim oblastima državne politike, beskompromisno se zalažući za Crnu Goru kao građansku i sekularnu zajednicu zasnovanu na najuzvišenijim vrijednostima civilizovane, demokratske i antifašističke Evrope”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: borba.me, Foto: borba.me

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top