KOALICIJA “ZA BUDUĆNOST CRNE GORE”: Đukanović priprema nerede sa nesagledivim posljedicama

Grupa crnogorskih patriotskih organizacija, pristalica Mila Đukanovića, najavila je za sutra skup na Trgu nezavisnosti u Podgorici za, kako navode, odbranu nezavisne građanske Crne Gore, dok u Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” tvrde da će tom prilikom biti iscenirani incidenti. Organizatori su pozvali građane na okupljanje, uz ocjenu da je riječ sloboda ovih dana “najjeftinija u Crnoj Gori”.

Organizatori skupa navode da ih ne okuplja nikakva partija ni vjera ni nacija, već potreba da se digne glas u odbranu “jedine istinske svetinje, nezavisne, građanske, sekularne, multikulturne i antifašističke Crne Gore”.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije najavljeno je da će pratiti postupanje policije i primijenu policijskih ovlašćenja na skupu.

Ekspertski tim Zdravka Krivokapića, lidera narodne koalicije “Za budućnost Crne Gore”, danas je na konferenciji za novinare saopštio da imaju informacije koje su im dostavili izvori iz bezbjedonosnih struktura Crne Gore da su sutra mogući iscenirani incidenti sa tragičnim posljedicama.

Upozorili su na moguće nerede, kao i na saznanje da se organizuju navijačke grupe iz zemalja iz okruženja kako bi prisustvovale najavljenom skupu.

Građane su pozvali da ostanu u svojim domovima, da ne padaju pred raznoraznim pritiscima niti pred provokacijama.

Vladimir Božović, član Ekspertskog tima, rekao je da za sve moguće incidente neprijavljenog skupa cjelokupna odgovornost leži na Upravi policije, odnosno direktoru Veselinu Veljoviću.

Izvor: Srna, Foto: YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top