SKANDALOZNO: Zbog slučajnog propusta Novak Đoković diskvalifikovan s US Opena i drakonski kažnjen

E ovo se zaista retko kada viđa u svetu tenisa, Novak Đoković je potpuno slučajno pogodio damu u ulozi linijskog sudije zbog čega je diskvalifikovan!

Srpski teniser je nakon izgubljenog brejka poslao lopticu iza sebe i pogodio sudiju, nije bilo agresije i namere, ali je gotovo u nokdaun bacio pomenutu damu.

Bio je uznemiren Novak posle izgubljenog brejka, ali nije imao nikakvu nameru da ovo učini. U nezgodno mesto pogodio je sudiju, pravo u vrat zbog čega je pala i borila se za dah.

Novak Đoković se odmah zaleteo ka sudiji i pružio joj pomoć, vikali su “doktora, doktora” i situacija je najpre izgledala prilično ozbiljno. Dama se ubrzo povratila, a onda su sudije krenule sa većanjem.

Nekoliko desetina minuta trajalo je donošenje odluke koju su naposletku nasred terena izneli srpskom teniseru, a on je otišao do Karenja Busta pružio mu ruku i napustio teren.

Američki mediji navode da je Đoković molio glavnog sudiju da promijeni odluku i da ga ne diskvalifikuje sa turnira, no on mu je navodno poručio da nije imao izbora.

“Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija i, prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. NJeno ime ne mogu da otkrijem zbog čuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno”, napisao je Đoković na društvenim mrežama.

On je poručio da želi da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvori u važnu životnu lekciju, kako bi nastavio da raste i razvija se kao čovjek, ali i teniser.

“Izvinjavam se organizatorima Ju-es opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve”, poručio je Đoković.

“U skladu sa pravilnikom Grend slema, nakon namjernog i opasnog udaranja lopticom ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranje lopte sa zanemarivanjem posljedica, sudija Ju-es opena je diskvalifikovao Novaka Đokovića sa turnira”, saopštili su organizatori.

Đokoviću su oduzeti svi bodovi i novac koji je zaradio do plasmana u četvrtu rundu takmičenja na ovogodišnjem Ju-es openu.

Izvor: Sport Blic, Foto: PrintScrean

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top