DODIK DANAS U MOSTARU: Sastanak sa Izbornim štabom liste “Ostajte ovdje”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se danas sa predstavnicima Srba u Mostaru s kojima će razgovarati o nastupu na lokalnim izborima koji će se u ovom gradu biti održani 20. decembra, potvrđeno je Srni iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.
Na sastanku, zakazanom za 14.00 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru, prisustvovaće predstavnici mostarskog SNSD-a i SDS-a, Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” i predstavnici Srpske pravoslavne crkve /SPC/ iz Mostara.

Srpski član Predsjedništva BiH početkom jula, uoči usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH koje se odnose na Mostar, okupio je u Istočnom Sarajevu predstavnike srpskih stranaka i udruženja, te SPC, s kojima je usaglasio stavove koje će srpski parlamentarci zastupati kada je riječ o Mostaru.

Tada je dogovoreno da Srbi u Mostaru na lokalnim izborima koji će biti održani nakon 12 godina u ovom gradu nastupe jedinstveno, sa zajedničkom listom na kojoj će biti okupljeni predstavnici i stranaka i udruženja, a iza koje će stati SNSD i SDS.

Krajem avgusta formiran je Izborni štab liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” s kojom će Srbi, prvi put nakon rata, pokušati izabrati svoje predstavnike u Gradsko vijeće Mostara.

Izvor: Srna, Foto: Arhiva Preokreta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top