SDA: Gordani Tadić ne smetaju izvršioci genocida u Srebrenici i četnički snajperisti, ali smeta joj Mehmedagić

U kontekstu ovog predmeta važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, saopšteno je iz SDA

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH smatra da je “formiranje predmeta” protiv direktora OSA-e BiH, na temelju anonimne prijave, jeftini političko-propagandni čin.

Tužilaštvo BiH je u proteklom periodu bombardovalo građane brojnim “formiranim predmetima”, koji su zatim redovno završavali u korpi za smeće, jer su očigledno bili pokrenuti isključivo zbog medijskih i PR potreba, a ne na temelju ozbiljnih argumenata i istrage.

U kontekstu ovog predmeta važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito, a “formira predmet” protiv direktora OSA-e sa očiglednom političkom tendencijom, što dovoljno govori o profesionalnom srozavanju tužiteljice Tadić- navodi Klub zastupnika SDA.

Također ističu kako je frapantno da ulicama Bosne i Hercegovine i susjedstva slobodno šetaju četnički ratni zločinci, izvršioci genocida u Srebrenici i snajperisti koji su ubijali djecu po Sarajevu, a da Gordana Tadić nema namjeru da ih procesuira, već je Tužilaštvo svela na svoju “privatno-političku prćiju”.

– Ovakav odnos se mora u što skorijem roku mijenjati, a prvi korak je sve izvjesnija smjena Gordane Tadić – ističu iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, navodi se u saopćenju SDA.

Izvor: Oslobođenje, Foto: Arhiv Preokreta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top