PREDSJEDNIK SDP-a BiH: Nakon Čamparine ostavke imamo dovoljno ruku da srušimo Vladu KS

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je na konferenciji za medije prokomentarisao neopozivu ostavku Aljoše Čampare u Predsjedništvu SDA navodeći kako sada u Skupštini KS imaju dovoljan broj ruku (18) za smjenu trenutne kantonalne vlade i to bez zastupnika SBB-a.

Kako je kazao Nikšić, nije sklon komentarisanju stanja u drugim političkim strankama te se tako suzdržao bilo kakvog detaljnijeg govora o stranci SDA i dodao da kao četvorka ozbiljno rade na programu od 300 mjera koje je šestorka usvojila.

“Kao četvorka smo rekli da imamo 18 zastupnika za obranje vlade. Ne pada nam na pamet da ulazimo grlom u jagode, već želimo napraviti program. Već nekoliko dana radimo na tome, ali će program biti reduciran, usklađen pandemiji koronavirusa. Drago mi je da postoj ljude koji se žele izdići iznad uskih stranačkih interesa”, kazao je Nikšić

Nikšić je naglasio da su kada je smjenjivana Vlada KS, ukazali na to kako se taj proces treba odvijati.

“Ako smo to tada tražili, onda ćemo i sada. Mi ćemo predati potpise za smjenu. Praktično imamo situaciju da ne postoji većina koja podržava ovu Vladu KS. Izvjesno je da ćemo prvom prilikom donijeti zkaljučke na Skupštini kojima ćemo ukazati da ne postoji parlamentarna većina. Neće biti silovanja procedura. Imamo 18 zastupnika i u tih 18 nisu zastupnici SBB-a”, zaključio je Nikšić.

Podsjećamo, Aljoša Čampara, visokopozicionirani član SDA, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH podnio je ostavku u Predsjedništvu SDA zbog, kako je naveo, moralnih i ljudskih obaveza.

Njegovu ostavku su komentarisali brojni ljudi s političke scene, međutim, do sada se SDA nije nikako oglašavala u vezi s ovom odlukom Aljoše Čampare.

Izvor: Klix.ba, Foto: Salines

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top