SMIJENJENI MUFTIJA OSMAN ef. KOZLIĆ: Oni koji su me smijenili sami će pokusati ono što su zakuhali

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Husein ef. Kavazović, prije tri dana, donio odluku o razrješenju muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Evropu izvan domovinskih zemalja Osmana ef. Kozlića, putem Facebooka se oglasio smijenjeni muftija.

– Dragi prijatelji! Od trenutka kada sam u Oslobođenju pročitao da sam smijenjen sa pozicije muftije za Zapadnu Evropu, dobio sam brojne poruke podrške od rodbine, pojedinih muftija, profesora, studenata i učenika, glavnih imama, imama, predsjednika naših zajednica i džemata u Evropi, te brojnih prijatelja iz Bosne i Hercegovine i Evrope. S obzirom da nisam u stanju na sve odgovoriti, želim Vam se najiskrenije zahvaliti – naveo je Osman ef. Kozlić.

Dragi prijatelji!Od trenutka kada sam u Oslobođenju pročitao da sam smijenjen sa pozicije muftije za Zapadnu Evropu,…

Geplaatst door Osman Kozlic op Zondag 13 september 2020

Naveo je da je u teškim trenucima za njega i njegovu porodicu, molio Allaha da ga zaštiti od zulumćara i da mu od Sebe pošalje zaštitnike i pomagače.

– Na one koji su sve ovo zakuhali, ne želim trošiti riječi. Znam samo da će pokusati ono što su zakuhali. U državi i sistemu u kojima ne vrijedi pravilo da je “okrivljeni” nevin dok se ne dokaže suprotno, iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane. Zato ću ja svoju argumentaciju sačuvati za pravo vrijeme i pravi momenat – zaključio je ef. Kozlić.

Izvor: Facebook, Foto: YouTube

Share.

Leave A Reply