KRIVOKAPIĆ USAGLASIO PLATFORMU: Počinju pregovori sa Bečićem i Abazovićem o formiranju vlade!

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević dali su saglasnost nosiocu izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravku Krivokapić da počne razgovore oko formiranja buduće vlasti sa kolegama iz saveza “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, potvrđeno je “Vijestima”.

Krivokapić je juče razgovarao sa njima i sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem jer se očekuje početak pregovora sa Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem oko formiranja nove vlasti.

Iz Krivokapićevog tima “Vijestima” je saopšteno da je sa liderima koalicije održao sastanak na kome je, kako se navodi, definisan pregovarački tim i ustanovljena platforma na osnovu koje će se pregovarati sa koalicionim partnerima iz ostale dvije pobjedničke koalicije. „Svi učesnici današnjeg razgovora su uvjereni da će pregovori otpočeti uskoro i uspješno se okončati, u skladu sa očekivanjima građana Crne Gore“, navodi se.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević rekao je sinoć za N1 Srbija da je “sada najvažnije formirati snažnu vladu koja ima jaku političku volju”. On je izrazio nadu da će albanske i bošnjačke stranke ući u novu vladu.

“Današnji razgovori koje smo imali ukazuju da je to veoma realno”, rekao je Medojević, koji je kazao da stavovi koje on iznosi nisu uslov za formiranje nove vlasti.

Govoreći u kontekstu potrebne borbe protiv kriminala i korupcije, Medojević je sinoć nagovijestio da očekuje da bude dio novih institucija: “Ukoliko ja budem vodio neku liniju za borbu protiv organizovanog kriminala, mediji će biti moji saveznici”, kazao je on za N1 Srbija.

On je objasnio da Krivokapić radi sa saradnicima, a lideri DF-a u pozadini, kako bi se napravilo međusobno povjerenje jer je opozicija godinama međusobno “ratovala”. Krivokapićev savjetnik Srećko Crnogarac rekao je da lideri DF-a neće dovesti u pitanje sporazum koji su Krivokapić, Bečić i Abazović potpisali i time usporiti formiranje vlade. “Lideri Fronta su časni ljudi koji se drže svojih riječi”, rekao je Crnogorac u jutarnjem programu TV Vijesti.

Izvor: Vijesti
Foto: Printscreen YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top