GRADONAČELNIK BANJALUKE RADOJIČIĆ I REISUL-ULEMA KAVAZOVIĆ: Odnosi Banjaluke i Islamske zajednice su za primjer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović saglasili su se tokom današnjeg razgovora u Medžlisu Islamske zajednice u Banjaluci da su veoma dobri odnosi Grada i Islamske zajednice, saopšteno je iz Gradske uprave.Kavazović je tokom posjete Muftijstvu banjalučkom povodom sutrašnje svečane inauguracije muftije banjalučkog Nusret efendije Abdibegovića izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se sretne i razgovara sa Radojičićem o pitanjima važnim za Islamsku zajednicu.

▶️ Gradonačelnik Igor Radojičić razgovarao je danas u Medžlisu Islamske zajednice u Banjoj Luci sa reisu-l-ulemom…

Geplaatst door Grad Banja Luka op Donderdag 17 september 2020

“Složili smo se da su odnosi u Banjoj Luci, kada je u pitanju Grad i Islamska zajednica, vrlo dobri i u uzlaznoj putanji. Obnovili smo skoro sve džamije u ovom gradu, ostalo je još da se obnovi Arnaudija. Nemamo nikakvih spornih pitanja i nadamo se da će tako i da ostane”, naglasio je Kavazović.

On se u ime Islamske zajednice zahvalio Radojičiću na razumijevanju i svemu što je do sada urađeno.

“Za Islamsku zajednicu, Banja Luka je važan centar i nadam se da će odnosi i dalje da se unapređuju”, rekao je Kavazović.

Radojičić je istakao da gradska vlast ima veoma dobru saradnju sa Banjalučkim muftijstvom i Islamskom zajednicom.

“Najvažnije je da svi narodi ovdje dobro žive, da sve tri vjerske zajednice imaju normalne uslove za razvoj i rad. Evo zajedno sa Republikom Turskom i Muftijstvom banjalučkim u postupku smo obnove Sahat kule. Nadam se da ćemo u taj posao ući veoma brzo, jer to je dio istorijskog blaga grada Banjaluke”, naveo je Radojičić.

On je dodao da Grad podržava i rad Merhameta u Banjaluci, te da se sarađuje i na drugim pitanjima važnim za rad Muftijstva i Islamske zajednice.

Izvor: Klix.ba, Foto: Grad Banja Luka

Share.

Leave A Reply