EKSKLUZIVNO: Medojević, Mandić, Bulatović i Knežević za Milov interes ruše pobjedničku koaliciju u Crnoj Gori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema ekskluzivnim informacijama do kojih je Preokret došao iz dobro obavještenih izvora bliskih crnogorskom DF-u (čiji je identitet poznat redakciji), dio Demokratskog fronta, predvođen Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem, Predragom Bulatovićem i Milanom Kneževićem priprema puč u koaliciji i opstrukciju izbora predsjednika Skupštine crne Gore iz reda Demokrata! Zbog čega je to tako?

Površne analize situacije u Crnoj Gori širom regiona se svode na to da Vučićev režim u Beogradu preko Mitropolije crnogorsko-primorske kontroliše prosrpsku opoziciju, te da, pomoću nje, ruši režim Mila Đukanovića. Stvari, međutim, stoje potpuno drugačije. Većina prosrpske opozicije do pojava Zdravka Krivokapića jeste pod Đukanovićevom kontrolom, a posredstvom njega i Vučićevom, s obzirom na bliske poslovne i prijateljske veze dvojice predsjednika.

“Savršeni sklad koji je značio, moćan Milo i poslušnici iz tobožnje opozicije koje su na usluzi kako jednom, tako i drugom partneru, poremećen je najprije masovnošću litija nakon donošenja skandaloznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.”, kaže naš izvor.

Poenta zakona, kako kaže naš izvor, nije bila samo državna crkva kojom bi Đukanović lakše manipulisao i čiju bi imovinu opljačkao, već je to značilo i eliminaciju Vučiću neposlušne Mitropolije crnogorsko-primorske, čime bi njegova kontrola nad crkvom u Srbiji postala potpuna i što bi, u konačnici, značilo i raspodjelu kontrole nad crkvom između dva prijateljska vladara.

Međutim, ono što se pojavilo kao Đukanovićev nepremostivi problem jeste slabljenje podrške u vlastitoj partiji i ogroman pad popularnosti u narodu i među koalicionim partnerima. Zbog toga je sa Aleksandrom Vučićem dogovorio da mu u sastavljanju nove vlade pomognu srpske stranke, ali na način da i one kao i Vučić budu proglašene spasiocima crkvene imovine, iako bi se radilo o kozmetičkim državnim ustupcima.

Plan je, kako kaže naš izvor, osujećen masovnošću litija i nepristajanjem crkve na ovu pogodbu, ali je ponovno aktiviran uoči izbora 30. avgusta, ali i tada euforija radi prve promjene vlasti u istoriji Crne Gore zasjenjuje perfidni plan dogovora tobožnjih opozicionih lidera sa Đukanovićem i izdaje Zdravka Krivokapića. Mandić, Medojević, Bulatović i Knežević su se, zapravo našli u vrlo nezgodnom položaju jer su pobijedili, a plan je bio spasavanje Đukanovića.

Riješeni da spašavaju Đukanovića, podržani beogradskim tabloidima pod Vučićevom kontrolom, namjeravaju opstruisati izbor predsjednika Skupštine Crne Gore, čime bi otvorili put sastavljanju nefunkcionalne manjinske vlade pod vodstvom Đukanovićevog DPS-a, a potom i ponavljanju izbora na kojima namjeravaju nastupiti na način da satanizuju mitropolita Amfilohija i Krivokapića radi navodne izdaje Kosova, kao i saveza sa “Šiptarom” Dritanom Abazovićem.

Sve su ovo spremni radi komadića uticaja i moći koji su im obećali Milo Đukanović i njegov partner Aleksandar Vučić, kaže izvor blizak DF-u i dodaje da iako se Mandić, Medojević, Bulatović i Knežević brane argumentacijom da su i oni doprinijeli pobjedi, što je nesporno, jasno je da sada ispred intersa CG stavljaju svoje lične, zaključuje naš izvor.

Redakcija Preokreta, Ilustracija: Preokret

Share.

1 Comment

Leave A Reply