POTVRĐUJE SE PISANJE PREOKRETA: Abazović predložio Krivokapića, Mandić i Medojević mu uskraćuju podršku

Predstavnici tri partije, koje imaju parlamentranu većinu posle nedavnih izbora u Crnoj Gori, nisu danas na sastanku s mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem uspeli da se dogovore oko resora u novoj vladi.

Nisu se dogovorili čak ni o tome da Zdravko Krivokapić, nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ bude mandatar za sastav nove vlade, objavile su podgoričke „Vijesti“.

Taj list tvrdi da je Krivokapića predložio Dritan Abazović, nosilac liste „Crno na bijelo“, ali da on „nije poželjan“ za lidere Demokratkog fronta koji je najveća partija koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Koalicija koju čine „Za budućnost Crne Gore“, „Crno na bijelo“ i „Mir je naša nacija“ imaju većinu od 41 poslanika te mogu da formiraju novu vladu i time Demokratsku partiju socijalista pošalju u opoziciju posle 30 godina vlasti.

„Vijesti“ navode da je danas na sastanku s Amfilohijem u Manastiru Ostrog saopšteno da Krivokapić više nema podršku lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Krivokapić je javnosti bio nepoznat do mesec dana pred izbore kada je stao na čelo koalicije „Za budućnost Crne Gore“. Deo medija tvrdi da je on blizak Amfilohiju i biznismenu Miodragu – Daki Davidoviću. Ali, Krivokapić je nekoliko puta rekao da „nije ničiji čovek“, da je „Crnogorac 100 odsto“ i da ga nije postavio ni Amfilohije, ni Davidović.

Krivokapić je na Tviteru napisao da su se „borili za budućnost Crne Gore, za njenu slobodu“, i da neće dozvoliti da „senke prošlosti uništavaju budućnost“.

„Imamo investitore koji će nakon formiranja vlade biti uz nas i oni zahtevaju samo jedno: vladavinu prava. Crna Gora će biti RAJ svim njenim građanima“, obećao je Krivokapić na Tviteru.

Mitropolit Amfilohije je sinoć na liturgiji u Perastu kazao da se nada da se novoizabrana vlast neće međusobno svađati, već da će „voditi narod u ljubavi“, „posle 75-godišnje bezbožne vlasti utemeljene na bratomržnji i bogomržnji“.

Izvor: Danas.rs, Ilustracija: Preokret

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top