PREOKRET EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Kako su pobjeđeni Vučićevi i Milovi igrači i kako je, ipak, formirana nova crnogorska vlast

Kao što je Preokret ekskluzivno saznao iz izvora bliskih Demokratskom frontu, četvorka političara, Predrag Bulatović, Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandić, namjeravali su opstruisati izbor predsjednika Skupštine Crne Gore iz redova Demokrata i time Milu Đukanoviću omogućiti formiranje manjinske vlade, a i prijevremenih izbora na kojima bi Zdravka Krivokapića i mitropolita Amfilohija optužili za izdaju Kosova i dogovor sa “Šiptarima”.

Skandalono ponašanje pred Amfilohijem i Joanikijem

Pa ipak kako nam kaže isti izvor blizak DF-u, Napeta situacija kulminirala je na sastanku na kojem su, pored predstavnika URE i DF-a prisustvovali i mitropolit Amfilohije Radović i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Lideri DF-a su žestoko napadali Krivokapića zbog sporazuma sa Urom i Demokratama i zahtjevali da oni, a ne URA, dobiju ministarstva. Sukob je postao još žešći kada im je rečeno da oni ne mogu biti kandidati jer su zbog toga što se protiv njih i dalje vodi montirani sudski proces u vezi navodnog državnog udara. Sa Abazovićem se složio mitropolit Amfilohije i DF-ovcima rekao da izaberu neke druge ljude koji nisu istrošeni političari, nakon što ga je grubo napao Milan Knežević, kao i episkopa Joanikija optužujući ga da je i on “istrošen” i vladika već 30 godina.

Pa ipak, budući da su, u međuvremenu informacije sa sastanka počele curiti na društvene mreže, kao i da je Preokret u međuvremenu objavio šta se zapravo planira, pritisak javnosti je postao toliki da su se četvorica lidera unekoliko pokolebala, ali i dalje nisu htjeli da popuste sa vrijeđanjem Krivokapića. Milan Knežević postaje svjestan ozbiljnosti pritiska naroda i izjavljuje da će podržati sva rješenja jer, oni ne žele biti izdajnici.

Kako nisu uspjeli izigrati Dritana

Pravi motiv je bio da navede Abazovićevu URU da se povuče, s obzirom da je Dritan Abazović naglasio da neće prihvatati nikakve parcijalne sporazume. No Abazović sve iznenađuje i prihvata da se parlament konstituiše bez konačnog dogovora o podjeli resora u budućoj vladi čime je skupština konstituisana, a Aleksa Bečić izabran za predsjednka.

Treba naglasiti da naš izvor iz DF-a kaže da lideri koji su pravili opstrukcije nikako nisu zadovoljni, te da je ovo tek početak borbe sa infiltracijom Vučićevih, a time i Đukanovićevih ljudi u novu crnogorsku vlast.Knežević i Mandić jesu postali svjesni da se ne mogu tek tako kockati sa voljom naroda, ali to ne znači da se i dalje neće oduživati svojim nalogodavcima.

Tabloidni lideri

Ali to će teško ići, buduću da je zvanični Beograd svojom tabloidnom podrškom Mandiću i Kneževiću uvjerio birače da su upravo Dritan Abazović, Aleksa Bečić i zdravko Krivokapić kombinacija za budućnost Crne Gore. Uostalom, Andrija Mandić se u nekadašnjoj radikalskoj Pravdi, već javio sa kompletnom laži da je Abazović pod zahtjevao da u Vladi budu Srbi samo koje on odobri, ali nikako svi, kao i to da bi Abazović da smjenjuje ne samo Đukanovića nego i “ljude po regionu”, što zapravo govori o čijem se strahu radi. Onoga koji kontroliše beogradske tabloide.

Piše: Redakcija Preokreta
Ilustracija: Preokret

1 thought on “PREOKRET EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Kako su pobjeđeni Vučićevi i Milovi igrači i kako je, ipak, formirana nova crnogorska vlast”

  1. Medojević po srpskim medijima ,,pljuje” Vučića, a Vučićev, Mandićev maloletni sin bio u zatvoru, a Mandić Milov…Ja znam da redakciji Preokreta ,,kreće voda na usta” zbog Abazovića. Uostalom, i meni je ,,gotivan”, ali nemojte da zaboravimo da je Ura uzela 4 mandata, a srpska koalicija 27, i da nije u demokratskom duhu da onaj sa 4 mandata uslovljava onog sa 27. Drugim rečima, politički Srbi, uz podršku crkve, su pobedili i normalno je da očekuju da budu u vladi. Zar je malo što su pristali na NATO, na nezavisno Kosovo, himnu Sekule Drljevića..?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top