PAVIĆEVIĆ SRPSKOJ OPOZICIJI: Kopiranje Crne Gore je promašaj

Političke scene u Srbiji i Crnoj Gori su potpuno različite i svako kompiranje crnogorske opozicije u Srbiji bilo bi promašaj, smatra političar i politički analitičar Vladimir Pavićević.

Nema sličnosti između Srbije i Crne Gore, ima snažne povezanosti naroda od rođaćke i porodične do poslovne, ali u političkom smislu razlike su ogromne, rekao je Pavićević gostujući u emisiji “Probudi se” TV Nova.

Pavićević je, komentarišući uspeh opozicionih snaga u Crnoj Gori podsetio da je u Crnoj Gori, uoči izvora situacija bila takva da je između vladajuće DPS i opozicije razlika bila u dva mandata, DPS je imao tesnu prednost i tako je uvek bilo u Crnoj Gori. U Srbiji je opozicija slaba i imamo dominaciju jedne stranke.

Srbija bi prvo trebalo da razmisli kako da unutar opozicije napravi formaciju, blok, koaliciju koja bi osvojila dovoljno glasova da u narednom skupštinskom savezu bude ozbiljan konkurent SNS. Vi biste sada kada nemate politički uticaj da menjate političku scenu. Opozicija u Srbiji treba prvo da ojača, to je veoma važno za demokratiju Srbije, i to dovoljno da budu konkurencija dominantnoj SNS a onda na sledećim izborima da vidi može li nešto da promeni, rekao je on.

Pavićević je rekao i da za razliku od Crne Gore gde se opozicija grupisala u tri kolone, u Srbiji opozicija treba da napravi jednu kolonu, raznovrsnu, jer samo ta jedna kolona može da garantuje tom opozicionom savezu takvu snagu nakon izbora da ih gledaju kao ozbiljnog konkurenta. U ovakvim uslovima, svako kompiranje Crne  Gore vodi u promašaj.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Youtube /TV Nova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top