NASIM HARADINAJ danas pred Haškim tribunalom

Potpredsjednik udruženja veterana terorističke OVK Nasim Haradinaj danas će se prvi put pojaviti u Specijalnom sudu za zločine OVK u Hagu.
Ročište je zakazano za 15.00 časova.

Specijalizovano tužilaštvo je 25. septembra na Kosmetu uhapsilo Nasima Haradinaja na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje koje je izdao sudija specijalizovanih vijeća Kosova, navodi se u saopštenju.

Protiv Hardinaja izdat je nalog za hapšenje zbog zastrašivanja svjedoka, odmazde i povrede tajnosti postupka, prema kosovskom Krivičnom zakonu.

Bivši pripadnik terorističke OVK i šef kosovske obavještajne službe Salih Mustafa na jučerašnjem saslušanju u Specijalnom sudu u Hagu nije želio da se izjasni o optužnici koja ga tereti za zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Mustafa je uhapšen u četvrtak, 24. septembra, nakon što je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njega, koja je podnesena u junu. On je optužen za zločine počinjene nad Srbima, nealbancima i političkim neistomišljenicima od početka 1998. do kraja 2000. godine. Tereti se za ubistva, okrutno postupanje i mučenje.

U Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu, u svojstvu okrivljenog, juče je saslušan i bivši komandant Glavnog štaba terorističke OVK Agim Čeku.

Izvor: Srna, Foto: YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top