CRNA GORA: Krivokapić počeo inicijalne razgovore o novoj vladi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić je počeo inicijalne razgovore sa predstavnicima stranaka tri koalicije, koje su formirale parlamentarnu većinu u Crnoj Gori.

Krivokapić je inicijalne razgovore već imao sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, te Prave Crne Gore Markom Milačićem.

Krivokapić juče je u okviru razgovora o sastavljanju izvršne vlasti, odvojeno razgovarao sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem (Nova) i Demokratske narodne partije (DNP) Milanom Kneževićem, a preostaje da se još sastane sa predstavnikom Demokratskog fronta – Pokretom za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem i predsednikom URA Dritanom Abazovićem, pišu podgoričke Vijesti.

Predsednik PzP se nije odazivao jučerašnjem pozivu i poručio da će sa Krivokapićem razgovarati kada zvanično bude dobio mandat od Ðukanovića za sastav nove vlade.

Podgorički dnvnik piše da se ne isključuje mogućnost da Krivokapić razgovara i sa predstavnicima SDP-a i nacionalnim manjinama, ali je to, navodi se, izvesnije kada predsednik države Krivokapića i zvanično predloži za mandatara.

Rok da predsednik Milo Ðukanović predloži mandatara je 23. oktobar, kada je tačno mesec dana od formiranja parlamentarne većine.

Izvor: nova.rs, Foto: Arhiva Preokreta

Share.

Leave A Reply