VIDEO: Srbi, Ostajte ovde – zajedno za naš Mostar!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Iako nas ima mnogo manje, mi sa ovim izborima želimo da ostvarimo i ozvaničimo svoju političku prisutnost u Mostaru i da se naš glas čuje” – kaže dr Velibor Milojević, nosilac zajedničke liste Srba u Mostaru “Ostajte ovde – zajedno za naš Mostar”, kao predstavnik svih stranaka i udruženja mostarskih Srba iza koje su stali SNSD, SDS, kao i Republika Srpska i Srbija.

U Mostaru poslednjih 12 godina nije bilo izbora, poslednji su održani 2008. godine. U Mostaru je 1991. godine, pre rata od 113 hiljada stanovnika, živelo 23 hiljade Srba, ili 18 odsto ukupnog stanovništva. Po popisu od 2013. godine u Mostaru Srba ima 4.300. Da i dalje Srbi ne bi bili gotovo “statistička greška” u dolini Neretve, na predstojećim izborima nastupaju u jedinstvenoj srpskoj udruženi mostarski Srbi.

“Želimo da probudimo svakog mostarca, svakog Srbina mostarca i one koji nisu Srbi a žele dobro svom gradu. Želimo da zainteresujemo sve ljude koji su do 1991. godine živjeli u Mostaru da i oni imaju pravo glasa 20. decembra. To mogu da urade vrlo jednostavno, registracijom na sajtu do 6. oktobra” – ističe Milojević.

Cilj jedinstvene srpske liste je da mostarski Srbi kroz učešće u strukturi vlasti, utiču i odlučuju o svojoj sudbini.

“Po prvi put imamo mogućnost da dođemo do svojih legitimno izabranih predstavnika. Cilj nam je da taj broj bude tri, jer na taj način možemo da ostvarimo svoj klub koji bi se sa velikom snagom mogao da bori za sve ono za šta se danas zalažemo. Želimo Mostar ravnopravan za sve” – navodi Milojević.

Preokret, Foto: Arhiva Preokreta

Share.

Leave A Reply