NAVALJNI NEMA DILEMU: Iza trovanja stoji Putin… Ne osećate bol, ali znate da umirete!

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni rekao je nemačkom časopisu Špigel da iza njegovog trovanja stoji ruski predsjednik Vladimir Putin i naglasio da se nije bojao.

Navaljni je u avgustu prebačen iz Rusije u Berlin nakon što mu je pozlilo na lokalnom letu. Podvrgnut je lečenju zbog onoga što je Nemačka nazvala trovanjem potencijalno smrtonosnim nervnim otrovom, pre nego što je pušten iz bolnice u septembru.

“Tvrdim da je Putin iza zločina i nemam drugih verzija toga što se dogodilo”, izjavio je Navaljni, prema isečku intervjua koji će biti objavljen kasnije u četvrtak.

Zapad je tražio objašnjenje od Kremlja, koji je negirao bilo kakvu umešanost u incident i rekao da tek mora vidjeti dokaz o zločinu.

“Ne osećate nikakav bol, ali znate da umirete”, opisao je Navaljni trenutak kad je osetio da nervni otrov počinje da deluje.

Najavio je da će se vratiti u Rusiju, dodavši: “Moj zadatak je da ostanem neustrašiv. Ne bojim se!”

Politički aktivista koji je pomogao da se Navaljni preveze u Nemačku rekao je 24. septembra da će ruskom opozicionom lideru biti potrebno barem mesec dana da povrati snagu, dodavši da je jasno da planira da se vrati u Rusiju i nastavi političku aktivnost.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / BBC News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top