BOŠKO OBRADOVIĆ: Tita iskopati iz groba, Kuću cvijeća pretvoriti u Muzej žrtava komunističkog terora

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je na promenu namene Kuće cveća i seljenje Titovog groba u Hrvatsku, što je na mrežama izazvalo lavinu negativnih komentara.

Reagujući na izjavu patrijarha Ilariona koji je dao predlog da se Lenjin sahrani a Mauzolej pretvoriti u Muzej masovnih represija, Obradović je tvitnuo:

“Apsolutno primenjivo na Srbiju i Кuću cveća. Tita sahraniti u rodnoj Hrvatskoj ili odakle je već došao kao terorista i ubica, a Кuću cveća pretvoriti u Muzej žrtava komunističkog terora posle lažnog oslobođenja 1944. godine kada su širom Srbije krenule likvidacije antikomunista!”.

Obradović, koji je često isticao svoju naklonost ka politici Dimitrija Ljotića, iako tvrdi da nije sledbenik njegove ideje, u Utisku nedelje izjavio je da “ima stvari koje mu se lično sviđaju u onome što je Dimitrije Ljotić pisao u svojim političkim govorima”.

Obradović očigledno deli iste poglede kao lider radikala Vojislav Šešelj koji je na jedanaestu godišnjicu Titove smrti, 4. maja 1991. godine sa pristalicama Srpske radikalne stranke, doneo pred Kuću cveća glogov kolac, ne bi li onemogućili Titu da se „povampiri”.

Izvor: Nova.rs, Foto: Arhiva Preokreta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top