NENAD STEVANDIĆ: Odluka CIK-a neprihvatljiva, riječ je o parobavještanoj igri

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da je neprihvatljiva i neodrživa odluka Centralne izborne komisije /CIK/ BiH o poništavanju ovjere za učešće na izborima ove stranke i da će zbog toga biti upućena žalba Sudu BiH.

“Sve je to paraobavještajna igra i rađeno je po nalogu DF-a i SDA. Odluka je neodrživa i sve će biti veoma brzo pravno razjašnjeno. Članovi CIK-a ne znaju da sprovode izbore i stvaranjem afera pokušavaju da skrenu pažnju sa svoje nesposobnosti”, rekao je Stevandić.

On je istakao da je član CIK-a BiH Suad Arnautović pokazao da pripada paraobavještajnoj agenturi i da je sve rađeno po njihovom nalogu.

“Ovdje je riječ o paraobavještajnim strukturama koje preuzimaju i pravosudnu nadležnost, jer nigdje ne postoji pravosudna odluka o nekom govoru mržnje, kao ni odluka ombudsmana za ljudska prava. Postoji samo paraobavještajna struktura koja djeluje na CIK i postavlja se pitanje da li se direktor OBA Osman Mehmedagić-Osmica sveti zbog svoje diplome ili se sveti SDA”, dodao je Stevandić.

On smatra da DF, Mehmedagić i SDA pokušavaju da zavedu neku vrstu boljševičkog sistema u BiH.

“Riječ je o diskriminaciji jednog naroda i njegovih legitimnih političkih predstavnika, što je neodrživo”, rekao je Stevandić.

CIK BiH je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema tumačenju kršenje Izbornog zakona BiH.

Izvor: Srna, Foto: Arhiva Preokreta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top