NAKON TIŠINE UNS-A Ivan Ivanović osnovao Udruženje humorista Srbije: Humor je prvi na udaru diktature!

Pošto su novinarska udruženja odbila da stanu uz njega u situaciji u kojoj ga zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i kao čoveka i kao novinara šikanira svakodnevno, Ivan Ivanović je osnovao Udruženje humorista Srbije.

Ideja o osnivanju ovog Udruženja je zapravo potekla od izjave predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimira Radomirovića koji je rekao da strukovno udruženje novinara neće reagovati u slučaju Ivana Ivanovića jer je to posao Udruženja humorista.

Predsednik Udruženja humorista Srbije trenutno je Bane Raičević, a potpredsednici su Dragan Otašević i Aleksandar Perišić.

Podsetimo, predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović, izjavio je da se UNS nije oglašavao o raspravi voditelja Ivana Ivanovića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, niti je to udruženje stalo u zaštitu novinara iz razloga što je Ivanovićeva emisija humorističkog sadržaja i da bi, samim tim trebalo da ga zaštiti Udruženje humorista.

“Rešenje od Agencije za privredne registre je stiglo 5. oktobra, tako da je to zvanični datum osnivanja Udruženja humorista Srbije”, rekao je Ivanović, a prenosi N1.

Ivanović kaže da je želeo da “nešto dobro izađe iz nastupa predsednika UNS-a”.

“Kao neko ko se bavi medijima, bilo mi je žao da njegov nastup ostane samo u senci te gluposti koju je izgovorio. I evo imamo udruženje koje će se zalagati za slobodan humor pre svega i da pruži bilo koju vrstu zaštite za ljude koji se humorom bave”, rekao je Ivanović i ocenio da humor “postao privredna grana u medijskom biznisu”.

Svi ljudi koji se bave humorom – scenaristi, voditelji, karikaturisti, aforističari – imaju sad svoje udruženje kroz koje mogu da ostvaruju svoje želje i unapređuju posao, rekao je Ivanović.

“Mislim da je logično i dobro da svi koji se bavimo humorom budemo u jednom udruženju i da svako svojim znanjem i iskustvom doprinese po tom pitanju”, kaže Ivanović.

Ivanović je rekao da su prekršeni svi kodeksi novinarstva u načinu na koji su o njemu izveštavali neki mediji.

“Ja nisam samo voditelj ili cirkuzant, kako me ko zove, je sam državljanin Srbije i mislim da nije u redu da od medija doživljavam to što doživljavam, a da se novinari ne oglašavaju”, smatra Ivanović.

Prema njegovim rečima, prilika je da se odrede pravci u kojima će se humor razvijati u medijima i ocenio da je “humor uvek prvi na udaru u diktatorskim režimima”.

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen YouTube / Veče Sa Ivanom Ivanovićem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top