NASTAVLJA SE PROGON NOVINARA U CRNOJ GORI: Jovo Martinović osuđen na godinu dana zatvora!

Martinović je kazao da je sud tokom čitavog postupka odbijao da uzme u obzir sve dokaze koji su njemu išli u prilog, pa i najbitnije da je tog dana bio na novinarskom zadatku što su potvrdili saslušani svjedoci, ali i svjedok saradnik u ovom predmetu.

Istraživački novinar Jovo Martinović osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na godinu zatvora za posredovanje u švercu narkotika, a oslobođen je optužbe za stvaranje kriminalne organizacije.

Branka Stanišić je oslobođena optužbi.

Nakon izricanja presude, Martinović je kazao da je ovakva odluka za njega očekivana, jer je sud tokom čitavog postupka odbijao da uzme u obzir sve dokaze koji su njemu išli u prilog, pa i najbitnije da je tog dana bio na novinarskom zadatku što su potvrdili saslušani svjedoci, ali i svjedok saradnik u ovom predmetu.

Martinović je, u januaru 2019. godine, osuđen na godinu i po zatvora, pod optužbom da je iskorištavajući svoja poznanstva iz novinarske profesije spojio krijumčare droge, dok novinar tvrdi da je bio na novinarskom zadatku zbog koga je morao da kontaktira i ljude iz kriminalnog miljea.

Izvor: Vijesti
Foto: Printscreen YouTube / Committee to Protect Journalists

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top