RODOLJUB KUBAT: Otkaz nezakonit, da li će biti predavanja zavisi od studenata

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Rodoljub Kubat ocenio je jutros da je otkaz koji mu je uručen sa fakulteta nezakonit i da se njime prikrivaju ozbiljniji problemi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i na tom fakultetu.

Kako je juče objavljeno, profesoru Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Rodoljubu Kubatu juče je uručen otkaz. Protivno Zakonu o visokom obrazovanju i Statutu Beogradskog univerziteta, Sinod SPC je taj koji je doneo odluku o otkazu i profesoru je uručio preko dekana PBF, Zorana Rankovića.

Ovo je sistemski slučaj gde se zataškavaju svi glasovi koji ukazuju na probleme na fakultetu i Crkvi, rekao je Kubat za televiziju Nova S i podsetio je da on digao glas kada je pre godinu dana počeo progon vladike Maksima Vasiljevića koji je hteo da ispita optužbe za silovanje koje je studentkinja iznela protiv jednog od profesora Bogoslovskog fakulteta.

Mi smo ne želimo da ćutimo na ono što se dešava na fakultet, na probleme koji se dešavaju. Niko nikoga nije osudio, već samo tražimo da se ispitaju navodi o silovanju i drugim problemima, objasnio je Kubat.

Kubat smatra da čak i otkazivanje posete ruskog predsedika Vladimira Putina ima veze sa optužbama na račun starešine Hrama Svetog Save za otmicu.

Strešina hrama na čije osveštavanje treba da dođe Putin je optužen za silovanje i otmicu. I on bi trebalo da dočeka ruskog predsednika. Jasno je da Putin ne dolazi zbog tog skandala o kom već pišu ruski mediji, smatra on.

Zato je određenima u Crkvi bitno da se piše o nekom profesoru i otkazu, a da se iza toga samo provuče ta priča o Putinu, naglasio je Kubat.

Kubat je najavio da će nastaviti da dolazi na fakultet, jer je njegov otkaz nezakonit pošto u samom obrazloženju ne postoji stavka zašto je dobio otkaz.

Da li će biti predavanja zavisi od studenata. Taj otkaz je nezakonit, jer sam ja profesor Beogradskog univerziteta i državni činovnik i ne mogu biti otpušten na osnovu nečije samovolje, tvrdi Kubat.

Izvor: Danas
Foto: Printscreen YouTube / TeslaVision.TV

Share.

Leave A Reply