IZBORNA SAGA U ŠAPCU: SNS slavi pobedu, Zelenović osporava legalnost GIK-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proglašeni su rezultati izbora u Šapcu prema kojima naprednjaci imaju većinu. Iz stranke Nebojše Zelenovića osporavaju legalnost rada trenutnog sastava Gradske izborne komisije.

Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu Aleksandar Pajić” osvojila je 37 mandata odnosno oko 48 odsto glasova, a “Nebojša Zelenović – Šabac je naš” 22 mandata i oko 28 odsto glasova.

To pokazuju danas potvrđeni rezultati izbora u Šapcu. Funkcioner SNS-a Goran Vesić poručuje da je u ovom gradu pobedila demokratija.

“Ovom odlukom izbori u Šapcu su konačno završeni i ovaj grad je konačno oslobođen terora Dragana Đilasa i Dušana Petrovića”, kazao je Vesić.

Za novu šabačku opoziciju upitan je rad komisije koja je te rezultate potvrdila. Više od pola GIK-a čine naprednjaci dok su ostali članovi njima bliski ili u koaliciji, kaže Vera Palinkaš iz Zelenovićeve stranke, koja je nedavno dala ostavku na mesto članice komisije.

“Ovo što se dešava je do sada, po meni, neviđeno. Da se na ovako otvoren i transparentan način uzurpira izborni proces”, navela je Vera Palinkaš, bivša članica GIK-a.

Tas na vagi za kvorum, koji je izgubljen kada je 10 članova dalo ostavke, bio je član Ruske stranke koji je ranije izgubio pravo na članstvo ali je u međuvremenu vraćen, kaže Palinkaš.

Ona tvrdi i da je sud zauzeo stav i po pitanju njihovih ostavki te da su dobili poziv za današnji sastanak GIK-a u 12 časova.

“Predsednik Skupštine grada je bio u obavezi da sazove Skupštinu grada i da imenuje nove članove, odnosno tih 10 novih članova izborne komisije kako bi izborna komisija mogla da radi u skladu sa zakonom”, smatra Palinkaš.

Dodaje i da se u osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu nalazi 15 krivičnih prijava. Za ponedeljak najavljuje novu protiv predsednika Skupštine grada Nemanje Pajića zbog nezakonitog pribavljanja pečata.

Nedeljkov: Izborni proces nalazi u kandžama partijskog interesa

Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA kaže da je na lokalu još očitije kako se izborni proces nalazi u kandžama partijskog interesa i da pravna struka nema značaj koji bi trebalo da ima.

“Jedino što bi bilo pravno čisto u ovom trenutku i u ovoj situaciji uraditi jeste da se na zahtev ministarstva državne uprave vlada donese odluku o uvođenju privremenog organa i da predsednik skupštine zakaže nove izbore kako bi se sproveli ti izbori u skladu sa zakonom i kako bi konačno Šabac dobio svoje predstavnike u lokalnom parlamentu”, ističe Nedeljkov.

A šta na sve to kažu u SNS-a nismo uspeli da čujemo.

Kandidat za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić iz ove stranke je u telefonskom razgovoru rekao da ne želi da daje izjavu za našu televiziju.

Komentarišući izborni proces u ovom gradu Zelenović je juče poručio da će ići i do Strazbura.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / N1, Jutarnji Program TV HAPPY

Share.

Leave A Reply