DAVID PROTIV GOLIJATA: Verenica Džamala Kašogija tužila prestolonaslednika Saudijske Arabije!

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija Hatidže Džengiz je podnijela tužbu protiv prestolonasljednika Saudijske Arabije u kojoj ga sumnjiči da je naredio njegovo ubistvo.

Hatice Cengiz i grupa za zaštitu prava koja je osnovana prije Khashoggijeve smrti progone Mohammeda bin Salmana i više od 20 drugih zbog neutvrđene štete.

U građanskoj tužbi koju je podnijela u utorak u Washingtonu turska državljanka Hatidže Džengiz tvrdi da je zbog Khashoggijeve smrti povrijeđena i oštećena. Ona je rekla da je Khashoggi vjerovao američkom sistemu građanskog pravosuđa i da je u Americi sve moguće, zbog čega je i odlučila pokrenuti tužbu u toj državi.

Francuska policija uhitila je dvije osumnjičene napadačice!

Posted by Preokret on Wednesday, October 21, 2020

U videokonferenciji u utorak advokati gđe Džengiz i Dawn rekli su da je fokus tužbe bio da američki sud prestolonasljednika smatra odgovornim za ubistvo i pribavi dokumente koji otkrivaju istinu, prenose novine Washington Post.

U tužbi se navodi da je cilj bio jasan – “zaustaviti zagovaranje Khashoggija u Sjedinjenim Državama”.

Ovog saudijskog novinara je ubio tim agenata tokom posjete konzulatu kraljevine u Istanbulu 2018. godine, a u septembru je petero ljudi osuđeno na po 20 godina zbog ovog ubistva.

Na granici između BiH i Hrvatske zabilježena je serija novih brutalnih napada na migrante, a osim premlaćivanja i pljačkanja njihove imovine prijavljen je i jedan slučaj seksualnog zlostavljanja!

Posted by Preokret on Wednesday, October 21, 2020

Izvor: Klix.ba
Foto: Printscreen YouTube / Skavlan, CBS News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top