OPORAVAK MITROPOPOLITA: Amfilohije negativan na koronavirus

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je negativan na koronavirus, saopštila je Mitropolija, navodeći da je njegovo stanje u konsantnom blagom poboljšanju.

“Danas je rađen i ultrazvuk srca koji je pokazao u potpunosti uredan nalaz i neoštećen srčani mišić. Ohrabrujuće je i to što su i ostali vitalni parametri i dalje stabilni”, navodi se na sajtu MCP, prenosi RTCG.

“Svakako, proces oporavka mitropolita Amfilohija i dalje traje. Neophodno je sanirati posledice koje su izazvane koronavirusom, pre svega upalu pluća koja je već nekoliko dana u povlačenju”, dodaje se.

Mitropolit Amfilohije (82) je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Ranije je za Radio Slobodna Evropa saopšteno da je amasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posredovao u nabavci lekova i aparata za kiseonik namenjenih za lečenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija u Crnoj Gori.

“Kao ambasador sam posredovao između Kliničkog centra Crne Gore, kabineta predsednika Srbije i nadležnih institucija”, izjavio je Božović Radiju Slobodna Evropa (RSE) .

Izvor: Radio Slobodna Evropa
Foto: Printscreen YouTube / Sputnjik Srbija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top