SARAJEVO: Almiru Ćehajiću-Batku određen pritvor, a potom mu je pozlilo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je Almiru Čehajiću Batku određen je jednomjesečni pritvor, poznatom tv voditelju je, kako nam je potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić, pozlilo.

– Upravo ga je odvela Hitna pomoć. Ima problem sa šećerom. Od stresa mu se povisio nivo šećera u krvi. Odmah nakon toga će ga vratiti u pritvor, kazao je Mehmedbašić za Oslobođenje.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo odredio jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, pišu mediji.

Podsjetimo, Batko je uhapšen zbog sumnji da je podizao i raspolagao kreditima pravnog lica “City-Otvorena mreža”, zbog čega je ovom pravnom licu nanesena šteta od 50 hiljada maraka. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, ukupna visina protivpravno stečene imovinske koristi je veća od 600 hiljada maraka. Navodno se radi o novcu koji je prikupljan za liječenje bolesnika i transplantaciju organa u Turskoj, a istraga se, kako se nezvanično moglo do sada saznati, vodi protiv još dvije osobe.

Batko je uhapšen prije dva dana, a Gaj jučer, uhapšeni su u okviru akcije Network.

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu.

Davor Gaj se vodio kao direktor firme “City – Otvorena mreža” d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Almir Čehajić Batko. Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru “Otvorene mreže” koja se bavila humanitarnim radom.

Izvor: Oslobođenje
Foto: Printscreen YouTube / Al Jazeera Balkans

Share.

Leave A Reply