MANDIĆ NAPAO KRIVOKAPIĆA: Neću dozvoliti da tajkuni ukradu volju naroda!

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, oštro je kritikovao mandatara za sastav nove vlade Zdravka Krivokapića, koji je ujedno i nosilac liste “Zajedno za budućnost”, čiji je DF najjači član.

On je u reagovanju koje je objavljeno kasno sinoć, naveo da kao “neko ko je Zdravka Krivokapića postavio na mesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neće dozvoliti da crnogorski tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju Vladu Crne Gore”.

Pojedini mediji objavili su da Krivokapić u novoj vladi ne želi za ministre lidere Demokratskog fronta Mandića, Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića.

Portal Vijesti prenosi da se Krivokapić sastao sa Mandićem i da mu je saopštio da on, Knežević i Medojević ne mogu biti u Vladi, između ostalog, jer je nakon izbora obećao da će Vlada biti ekspertska. Vijesti pišu i da mu je na sastanku Mandić rekao da je to za njih neprihvatljivo i da će da traže novog mandatara.

Krivokapić je juče izjavio da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja Vlade.

“Ali insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države! Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo Vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići”, poručio je Krivokapić na Tviteru.

Mandić je u sinoćnjem reagovanju naveo da je “ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice neprihvatljivo za svakog čestitog čoveka” i izneo niz uvreda na njihov račun.

Miodrag Miško Perović jedan je od vlasnika medijskog koncerna Vijesti. U delu javnosti Vijesti se dovode u vezu sa koalicijom Crno na bijelo, koju predvodi Dritan Abazović, a od čija četiri glasa zavisi formiranje nove vlade.

Koalicija koju čine “Za budućnost Crne Gore”, “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija” imaju većinu od 41 poslanika. Izbori su održani 30. avgusta a predsednik Crne Gore Milo đukanović je mandate za sastav vlade Krivokapiću dao 8. oktobra.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Sputnjik Srbija, A1TV Montenegro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top