ESKALACIJA DESNIČARSKOG NASILJA: Levijatan patrolira Beogradom i maltretira migrante (VIDEO)

Članovi pokreta Levijatan, koji svoje desničarske ideje i ideologiju prikrivaju ispod maske zaštitinika prava životinja, ponovo su patrolirali po centru prestonice i naoružani palicama i stafordskim terijerima, presretali migrante kojima su preteli da ne smeju da se kreću po Beogradu. O tome svedoči najnoviji užasavajući snimak koji je “Beli medved iz okoline Zemuna” i vođa ovih “boraca” Pavle Bihali objavio na svom Instagramu, a na kom se jasno vidi kako pripadnici ove grupe, naoružani palicama, presreću migrante – ili preciznije, njih nekoliko na jednog migranta.

“Otkrili smo dva nova mesta gde se nalaze Beli Medvedi iz Pakistana. Svaku noć idemo u dve smene po Beogradu 22-01, i od 01-05, i ne primenjujemo silu, već ih upućujemo da se vrate u svoje centre, gde im je i mesto, a ne na ulicama našeg Belog Grada. Nacionalna Odbrana Levijatan”, reči su koje prati pomenuti video na Instagramu.

Ni ova “akcija” očigledno, nije izazvala pažanju policije i tužilaštva, koji na ovaj način postaju svesni saučesnici u organizovanom kriminalu i grupnom širenju ksenofobije, ali i rasne i nacionalne diskriminacije.

Za to vreme, na društvenim mrežama građani postavljaju po ko zna koji put isto pitanje, a koje uporno ostaje bez zvaničnog odgovora – ko štiti Levijatan i slične desničarske grupe.

Ko su članovi “Levijatana” da idu noću i upućuju izbeglice u migrantske centre, kao i ko im to dozvoljava da rade, više nikom nije jasno.

Slična desničarska formacija “Narodne patrole“, pre četiri dana održala je protest u parku ispred Ekonomskog fakulteta na kome su najavili proterivanje migranata. Skup su obezbeđivale jake policijske snage i Žandarmerija, a migranti su ranije bili sklonjeni. Ovim “oslobodiocima” su se suprotstavili članovi Radikalne levice, a Milena Repajić, članica ove organizacije, izjavila je za vreme skupa za Nova.rs su na skup došli jer “država ne radi svoj posao”.

https://twitter.com/pavlebihali/status/1315230140595658752?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1315230140595658752%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fnova.rs%2Fvesti%2Fhronika%2Fvideo-levijatan-patrolira-beogradom-i-maltretira-migrante%2F

“Ovde smo zato što država ne radi svoj posao, jer kad bi radila onda ne bi bilo potrebe da se okupljamo ovde i da sprečavamo divljački pokušaj čišćenja parka od strane desničara”, rekla je Repajić.

Nedavno je pokret “Levijatan” objavio i na svom Tviter nalogu uznemirujuće video-snimke, na kojima se dvojica mladića, pod prisiliom, izvinjavaju navodno zbog mučenja životinja.

Ovakva “video izvinjenja”, a zapravo “shaming kampanja”, sastavni su deo “obračuna” pripadnika Levijatana sa zlostavljačima životinja, ali i neistomišljenicima koji su ih “prozivali” na društvenim mrežama.

Istine radi, nedavno je šest članova “Levijatana” uhapšeno zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog M. B. a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovoj grupi zbog ranije ostavljenih komentara.

Da li su na redu nova hapšenja, i da li će država reagovati, ostaje da se vidi.

Izvor: nova.rs, Foto: YouTube, printscrean

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top