NEREŠENO PITANJE: BiH konačno formirala državnu komisiju za granice!

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova i uz usvojenu korekciju na sjednici, donijelo je Odluku o osnivanju Državne komisije za granicu Bosne i Hercegovine, koja broji devet članova, sa mandatom od tri godine.

Članovi komisije su predstavnici državnih ministarstava civilnih poslova, sigurnosti te vanjskih poslova, Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove Republike Srpske i Federalne uprave za geodetske i imovinskopravne poslova.

#Preokret donosi EKSKLUZIVNI INTERVJU sa čovekom za kog se sa sigurnošću može reći da je organizovao najviše protesta i građanskih akcija u Crnoj Gori! #DemirHodžić

Posted by Preokret on Thursday, October 29, 2020

Komisija je nadležna, između ostalog, za identifikaciju granice sa susjednim državama, sačinjavanje prijedloga za korekciju granične linije u skladu sa Poslovnikom o radu, te pripremu prijedloga međudržavnih ugovora i drugih akata o graničnoj liniji sa susjednim državama.

Komisija podnosi izvještaj o radu Vijeću ministara najmanje dva puta godišnje.

💥Estradni humanitarizam nije specifikum samo Bosne i Hercegovine odnosno samo Sarajeva. To je socijalno-kriminalni polip…

Posted by Preokret on Wednesday, October 28, 2020

Izvor: Klix.ba
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top