(VIDEO) Društvenim mrežama kruže snimci likvidacije napadača u Avinjonu

Francusku je od jutros pogodila serija terorističkih napada. Prvi napad dogodio se u Nici, gdje je napadač usmrtio tri osobe, a drugi u Avinjonu kada je policija upucala napadača. Istovremeno, u Džedi napadač je nožem izbo stražara u francuskom konzulatu. On je povređen, ali nije u opasnosti.

https://twitter.com/Flood_the_zone/status/1321778417558200320?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321778417558200320%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.oslobodjenje.ba%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fvideo-internetom-kruzi-snimak-likvidacije-teroriste-u-francuskoj-601230

Saudijac koji je nožem lakše povrijedio stražara francuskog konzulata u Saudijskoj Arabiji uhapšen je, objavila je državna novinska agencija SPA pozivajući se na sigurnosnog dužnosnika.

– Napadač u četrdesetima upotrijebio je hladno oružje u napadu na čuvare francuskog konzulata Džedi, rekao je glasnogovornik lokalne policije Mohamed al-Gamdi. Stražar je prevezen u bolnicu, dodao je dužnosnik no nije naveo više detalja. Zasad nije poznat motiv napada. 

Društvenim mrežama kruže snimci likvidacije napadača kod Avinjona, međutim autentičnost snimaka nije zvanično potvrđena.

Na Twitteru je objavljeno i kako policija upada u crkvu u kojoj je obezglavljena žena.

Još uvijek nije jasno jesu li ovi napadi povezani i radi li se o organiziranom napadu. 

Napadi su se dogodili u vrijeme kada se Francuska još oporavlja od ubistva nastavnika Samjuela Patija, kojem je muškarac čečenskog porijekla odsjekao glavu ranije ovog mjeseca jer je učenicima prikazivao karikature islamskog proroka Muhameda tokom lekcije o slobodi govora.

Izvor: Oslobođenje, Foto: Tviter printscrean

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top