HDZ BiH: CIK se stavio u službu Bošnjaka i politike majorizacije

Iz Gradskog odbora (GO) HDZ-a BiH Mostar saopštili su da se “nezakonita Centralna izborna komisija (CIK) BiH, uoči važnih lokalnih izbora za građane Mostara 20. decembra, stavila u službu bošnjačkih političkih stranaka i bošnjačke politike majorizacije i dekonstituisanja hrvatskog naroda na svim nivoima vlasti u Federaciji BiH”.

U saopštenju GO HDZ-a BiH Mostar navodi se da je “sve to već mjesecima, po raznim stranačkim kružocima, džematima i nezavisnim medijima orkestrirano i dogovoreno, a jedan od moćnih alata bilo je Ministarstvo inostranih poslova u Vijeću ministara i takozvana nelegalna i nelegitimna radna grupa za pomoć iseljeništvu u čijem sastavu su bili samo pripadnici bošnjačkog naroda, kao i Komšićeva mreža diplomatsko-konzularnih predstavništava”.

U GO HDZ-a BiH Mostar ocjenjuju da su bošnjačke političke stranke očito složne “oko proizvodnje novih Komšića i majorizacije Hrvata i na nižim nivoima, što čak i javno najavljuju”.

– Nažalost, neodgovorna politika pojedinaca i iz reda hrvatskih stranaka pomaže im u ostvarenju tog cilja. Da li to rade svjesno ili ne, vjerovatno nećemo nikada saznati, ali neke stvari upućuju na to da su se opet pronašli neki Hrvati koji zbog privatnog interesa dovode u pitanje nacionalni interes hrvatskog naroda u Mostaru, a samim tim i u BiH, navodi se u saopštenju.

U GO HDZ BiH Mostar kažu da su sigurni da će Hrvati u Mostaru to prepoznati i 20. decembra pokazati kakav grad žele.

– Na kraju svima jasna poruka: Nova platforma neće proći. Hrvati i Mostar 20. decembra pobjeđuju, navedeno je u saopštenju javlja Srna.

Izvor: Agencije, Foto: Printscrean, YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top