‘RECITE MOJOJ DECI DA IH VOLIM’: Potresni poslednji trenuci žrtve terora u Nici!

Majka troje djece, Simone Barreto Silva (44) jedna je od žrtava jučerašnjeg terorističkog napada u Nici.

Ona je, nakon što ju je napadač izbo nožem, uspjela pobjeći do obližnjeg restorana. Tamo su pozvali hitnu pomoć, a ona je liječnicima rekla: ‘Recite mojoj djeci da ih volim’. Nakon toga je preminula.

Barreto Silva je jedna od troje ubijenih u crkvi Notre Dame u Nici. Ona je živjela u Francuskoj 30 godina. Bila je majka dvojice sinova i jedne kćeri, kako javljaju brazilski mediji, a prenosi Metro.

Među ubijenima je i 54-godišnji Vincent Loques, otac dvojice sinova. Ubijena je i jedna žena (70) koja se molila u crkvi. Njoj je napadač odrubio glavu.

Napadač je 21-godišnji Brahim Aouissaoui koji je iz Tunisa u Europu stigao preko otoka Lampeduse u rujnu.

On je tijekom napada, ali i kasnije, neprestano ponavljao uzvik ‘Allahu Akbar’. Govorio je to i nakon što ga je policija upucala i savladala, kao i tijekom vožnje u bolnicu. Napadač je u kritičnom stanju u bolnici.

Aouissaoui je u posljednje vrijeme živio u tuniškom gradu Sfaxu a policija je u četvrtak ispitala njegovu obitelj koja tamo živi, rekao je izvor iz tuniške policije.

“Dosta je bilo. Vrijeme je da se Francuska oslobodi zakona mira kako bi se napokon očistila od islamofašizma na našem teritoriju”, poručio je jučer gradonačelnik Nice Christian Estrosi.

Još terorističkih napada

Napad je uslijedio u trenutku kada se Francuska još uvijek oporavlja od stravičnog ubojstva gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla također dekapitirao, nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Nije još poznato jesu li napadi u četvrtak povezani s objavljivanjem tih karikatura što muslimani smatraju svetogrđem.

Francuski dužnosnici su nakon ubojstva Patyja ponovno potvrdili pravo prikazivanja karikatura koje su prikazivane na marševima solidarnosti s ubijenim profesorom.

To je razbjesnilo muslimanske zemlje, a neke vlade optužile su Macrona za protuislamističku agendu.

Nekoliko sati kasnije u četvrtak, francuska policija je u odvojenom incidentu usmrtila muškarca u Montfavetu, mjestu nedaleko od Avignona na jugu Francuske, nakon što je prijetio pištoljem prolaznicima, izvijestila je policija. Prema francuskoj radijskoj postaji Europe 1, muškarac je također vikao “Allahu Akbar”.

U četvrtak je uhićen Saudijac koji je nožem lakše ozlijedio stražara francuskog konzulata u Saudijskoj Arabiji, objavila je državna televizija.

Izvor: Buka
Foto: Printscreen YouTube / Breakingology

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top