SAHRANA MITROPOLITA AMFILOHIJA U NEDELJU: Partijarh Irinej služi liturgiju!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je danas (30. oktobar) u 82. godini života u Kliničkom centru Crne Gore, javila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Mitropolitu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori je 6. oktobra dijagnostifikovan korona virus, kada je i primljen u Klinički centar.

Dvije nedjelje kasnije, rezultati testova su pokazali da je negativan na ovaj virus, ali je zbog upale pluća zadržan na liječenju.

Iz SPC je saopšteno da će mitropolit Amfilohije biti sahranjen u nedjelju (1. novembar) u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Liturgiju će služiti patrijarh SPC Irinej.

Iz Episkopskog savjeta su ranije naveli da će Amfilohije biti prenijet na Cetinje, gdje će u Cetinjskom manastiru sjutra (31. oktobar) biti služena liturgija, nakon čega će biti organizovan svečani ispraćaj zemnih ostataka mitropolita za Podgoricu.

Sve do sahrane Amfilohija, narod u molitvenom mimohodu moći će da se pokloni mitropolitovom odru u Hramu Hristovog vaskrsenja, navode iz SPC, apelujući na vjernike da se pridržavaju propisanih zdravstvenih mjera.

Iz SPC su najavili da će u svim crkvama manastirima u Crnoj Gori, u jutarnjim satima na dan sahrane, biti služena liturgija.

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / Телевизија Храм

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top