BAKIR IZETBEGOVIĆ BAJDENU: Vaš uspjeh je obradovao brojne ljude jer ste iskreni prijatelj naše zemlje

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović čestitao je novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu.

“Poštovani predsjedniče Biden, upućujem vam iskrene čestitke na uvjerljivoj pobjedi koju ste ostvarili na proteklim izborima. Vaš uspjeh je obradovao brojne ljude u Bosni i Hercegovini, jer Vi ste dokazani prijatelj ove zemlje. Potvrdili ste to u najtežim trenucima, kada ste se kao senator gorljivo borili za opstanak Bosne i Hercegovine i za pobjedu istine i pravde u njoj.

Zato s razlogom vjerujem da će Vaš dolazak na mjesto predsjednika SAD dodatno unaprijediti odnose između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Država kao našeg najvažnijeg partnera”, kaže se u čestitki predsjednika SDA.

Svjesni smo, kaže, da postoje brojni drugi prioriteti, te ne očekujemo čuda, “ali sama činjenica da je na čelu najmoćnije države svijeta iskreni prijatelj naše zemlje dovoljna je da doprinese jačanju mira, stabilnosti i napretka u BiH, naveo je u pismu”.

“Ne sumnjam da ćete Vi lično, kao i Vaša administracija, iskoristiti i svaku konkretnu priliku da date vjetar u leđa euroatlantskom putu naše države, na korist svih građana i cijelog regiona. Uz čestitke na Vašoj pobjedi, izražavam i čvrsto uvjerenje da će Sjedinjene Američke Države uz Vaše liderstvo uspješno prevazići sopstvene izazove, prije svega one koji su vezani uz aktuelnu pandemiju”, naveo je Izetbegović.

Vrijednosti koje simbolizira Vaša politika, dodao je, zasigurno će biti inspiracija ljudima širom svijeta koji teže vrijednostima slobode, demokratije i potvrde ljudskog dostojanstva.

“Neka Bog blagoslovi Ameriku i Vaše liderstvo u njoj”, poručio je Izetbegović.

Izvor: N1, Foto: printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top