ČESTITKE EVROPSKIH LIDERA BAJDENU: Merkel, Džonson i Makron izrazili želju za saradnjom

Njemački kancelar Angela Merkel čestitala je DŽozefu Bajdenu pobjedu na predsjedničkim izborima u SAD i poručila kako se raduje budućoj saradnji.
“Naše transatlantsko pprijateljstvo je nezamenjivo”, istakla je Merkelova.

Čestitkama se pridružio i španski premijer Pedro Sančez.

“Američki narod izabrao je 46. predsjednika SAD. Čestitke Bajdenu i Kamali Haris. Želimo vam sreću i sve najbolje. Radujemo se saradnji sa vama na rješavanju izazova koji su pred nama”, napisao je Sančez na “Tviteru”.

Čestitku Bajdenu uputio je i francuski predsjednik Emanuel Makron. “Imamo puno da radimo na prevaziležnju aktuelnih izazova. Hajde da radimo zajedno”, rekao je Makron.

 Britanski premijer Boris DŽonson čestitao je večeras DŽozefu Bajdenu pobjedu na predsjedničkim izborima u SAD.
DŽonson je naveo da su SAD najznačajniji britanski saveznik i da se on raduje saradnji u domenu zajedničkih prioriteta sa novim predsjednikom.

Bajden /78/ rekao je danas da je počastvovan što su ga Amerikanci izabarli za 46. predsjednika.

Predsjednik SAD Donald Tramp poručio je da izbori u Americi još nisu gotovi i da će njegov tim naredne sedmice započeti osporavanje rezultata na sudu.

Predsjednik SAD Donald Tramp poručio je da izbori u Americi još nisu gotovi i da će njegov tim naredne sedmice započeti osporavanje rezultata na sudu.
Tramp je to rekao nakon što su mediji objavili da je novi 46. predsjednik Amerike DŽozef Bajden.

“Svi znamo zašto DŽozef Bajden žuri da se lažno predstavlja kao pobjednik i zašto se njegovi medijski saveznici toliko trude da mu pomognu: ne žele da se istina razotkrije”, rekao je Tramp.

On je dodao da je jednostavna činjenica da ovi izbori još nisu gotovi

Izvor: Agencije, Foto: printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top