NOVA VLADA CRNE GORE PITANJE DANA: Mandatar otkrio datum glasanja!

Mandatar Zdravko Krivokapić izjavio je da je ubijeđen da će nova Vlada Crne Gore biti izglasana u Skupštini 2. decembra.

“Nijedan podatak ne možemo da dobijemo iz odlazeće tehničke Vlade. Od Ministarstva finansija smo tražili podatke o broju zaposlenih od 1. septembra, ali su nam rekli da ne mogu da nam daju takve podatke”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da pitanje reorganizacije ne može da bude riješeno i da je taj proces u pojedinim ministarstvima trajao po tri ili četiri mjeseca.

“Ako je neko radio prije za 120 dana mi ćemo raditi upola manje. Radićemo intenzivno jer znamo da imamo problem definisanja budžeta do kraja godine. Nacrt budžeta trebao je da bude definisan 15. novembra”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da je uobičajeno da se rad Vlade ne kritikuje prvih 100 dana.

“Mislim da je prirodno da tu vladu 200 dana niko ne kritikuje. Projektujemo da radimo četiri godine, a koliko će biti ne opterećujemo se time”, rekao je Krivokapić za Televiziju “Vijesti”.

Odgovarajući na pitanje da li je Dritan Abazović definitivno njegovo rješenje za ministra odbrane, on je naveo da će Abazović izvjesno biti potpredsjednik Vlade i njegov zamjenik, ali da još nije izvjesno da će biti ministar odbrane.

“Znam šta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namjerama. To je za mene bila najbolja mjera da pokušam da dođemo do konsenzusa”, kaže Krivokapić.

On nije zadovoljan radom specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

“Formiraćemo specijalni tim za borbu protiv organizovanog kriminalna, imaćemo podršku međunarodne zajednice koja će nam dati i sredstva, čak i eksperte. To nije proces za jedan dan, to će trajati određeni vremenski period i nadamo se da ćemo poslije tri mjeseca, doći do onoga što svi očekuju”, rekao je Krivokapić.

Govoreći o Ministarstvu unutrašnjih poslova, on je naveo da je razgovarao sa tri kandidata za ministra unutrašnjih poslova.

Izvor: Srna
Foto: Printscreen Twitter @DritanAbazovic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top