SREBRENICA: I srpski i bošnjački kandidat proglasili pobjedu NAROD: Nemamo za koga da glasamo!

Dan nakon izbora u Srebrenici, građani skromnih očekivanja. Abida Karić koja već 18 godina radi na zelenoj pijaci, prije rata imala je krojački atelje. Danas živi isključivo od poljoprivede. Podršku od vlasti ne očekuje niti se nada promjenama na bolje nakon izbora.

– Za mene su svi isti. Nemam ni od jednih ni drugih ništa. Ništa ne očekujem, svi su isti. Ništa mi nisu dali prije ni poslije. Dok nisam ustala da radim, ništa nisam imala, kaže Abida.

Sličnog mišljenja su i drugi građani sa kojima smo danas razgovarali. Kažu, Srebrenici nedostaje sve i ne znaju čemu da se nadaju.

– Ne vjerujem u pomake, mala je razlika između kanidata, e sad, zavisi koji će dobiti, hoće li poštanski glasovi odlučiti, ali situacija oduvijek ovdje nije sjajna, kazao nam je jedan od građana s kojima smo razgovarali..

A sinoć u Srebrenici nedugo nakon zatvaranja biračkih mjesta, slavlje u oba štaba kandidata za načelnika. I Tabaković i Grujičić proglasili su pobjedu. Tabakovićev tim i danas tvrdi – glasovi putem pošte potvrdit će njegovu pobjedu.

Do pristizanja i prebrojavanja glasova dijaspore putem pošte, ostaje tvrdnja oba kandidata da su pobjednici ovih izbora. Nakon sinoćnje slavljeničke atmosfere, Srebrenica danas u standardnom pustom sivilu. Građani čekaju i dalje ko će Srebrenicu pretvoriti u mjesto perspektive i budućnosti.

Izvor: Oslobođenje, Foto: printscrean, youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top