NAPAD NA IZLOŽBU “TOLERANCIJA” U ZAGREBU: Grafiti “NDH” i “Smrt Srbo-zločincima”

Ustaškim simbolima, “NDH” i porukom “Smrt Srbo-zločincima” išarani su izložbeni plakati postavljeni na ulaz Botaničkog vrta u Zagrebu.
Riječ je o putujućoj svjetskoj izložbi plakata Mirka Ilića “Tolerancija”, nastaloj povodom Međunarodnog dana tolerancije, koja je postavljena prije dva dana na ulaz u Botanički vrt Prirodno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinioca, prenose mediji.

Botanički vrt je na svom “Fejsbuk” profilu objavio fotografije sa natpisom “Bez komentara”, iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama “NDH” i “Smrt Srbo-zločincima”, te ustaškim simbolima.

“Tolerancija” je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u okviru kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizuje toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

Izložba nosi poruku o prihvatanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezičke razlike, drugačije običaje i drugo.

Izložbu drugi put u Zagrebu, sa Mirkom Ilićem, organizuje Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u saradnji sa Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom “Organizam”

Izvor: Srna, Foto: youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top