MAKRON: Islam mora postati apolitična religija!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je lidere muslimana u toj zemlji da sastave svojevrsnu povelju vrednosti koju će u budućnosti poštovati a kojom se islam definiše kao apolitična religija.

On je, kako prenosi BBC, u sredu na sastanku sa islamskim liderima dao Francuskom savetu muslimanske vere rok od 15 dana da prihvati povelju u kojoj se kaže da je islam religija a ne politički pokret.

U njoj takođe treba da piše da je zabranjeno “strano mešanje” u muslimanske grupe u Francuskoj, kao i obavezu da će se poštovati vrednosti Republike.

Makron je takođe predložio formiranje Nacionalnog saveta imama.

Do ovoga dolazi posle tri islamistička napada za mesec dana u Francuskoj.

Makron je takođe najavio nove mere u suzbijanju, kako je naveo u više navrata, “islamističkog separatizma” u Francuskoj.

Izvor: nova.rs. Foto: YouTube, printscreen

Share.

1 Comment

  1. Kako očekivati da nešto što daje smisao životu (Božja reč iz perspektive vernika) ostane izvan segmenta društva, koji se bavi uređenjem društvenih odnosa? Društvo (tačnije: dominantna društvena grupa) koje maltene nacistima proglašava one koji figurativno kažu: ,,Budi gej u 4 zida”, sad zahteva od vernika da to budu samo u 4 zida. Je l važnije homoseksualcu da golog dupeta šeta po centru grada i maše zastavama duginih boja ili je verniku važnije spasenje duše?

Leave A Reply