MAKRON: Islam mora postati apolitična religija!

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je lidere muslimana u toj zemlji da sastave svojevrsnu povelju vrednosti koju će u budućnosti poštovati a kojom se islam definiše kao apolitična religija.

On je, kako prenosi BBC, u sredu na sastanku sa islamskim liderima dao Francuskom savetu muslimanske vere rok od 15 dana da prihvati povelju u kojoj se kaže da je islam religija a ne politički pokret.

U njoj takođe treba da piše da je zabranjeno “strano mešanje” u muslimanske grupe u Francuskoj, kao i obavezu da će se poštovati vrednosti Republike.

Makron je takođe predložio formiranje Nacionalnog saveta imama.

Do ovoga dolazi posle tri islamistička napada za mesec dana u Francuskoj.

Makron je takođe najavio nove mere u suzbijanju, kako je naveo u više navrata, “islamističkog separatizma” u Francuskoj.

Izvor: nova.rs. Foto: YouTube, printscreen

1 thought on “MAKRON: Islam mora postati apolitična religija!”

  1. Kako očekivati da nešto što daje smisao životu (Božja reč iz perspektive vernika) ostane izvan segmenta društva, koji se bavi uređenjem društvenih odnosa? Društvo (tačnije: dominantna društvena grupa) koje maltene nacistima proglašava one koji figurativno kažu: ,,Budi gej u 4 zida”, sad zahteva od vernika da to budu samo u 4 zida. Je l važnije homoseksualcu da golog dupeta šeta po centru grada i maše zastavama duginih boja ili je verniku važnije spasenje duše?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top